POLITICĂ, Uncategorized

O fetiță de 11 ani, cu cetățenie română, repatriată dintr-o tabără de refugiați din Siria

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) din țara noastră a anunțat ieri, 6 septembrie 2019, că o fetită de 11 ani ce are cetățenia română a fost repatriată dintr-o tabără de refugiați din Siria. Potrivit unui comunicat MAE, mama fetiței este româncă, iar tată, decedat recent, sirian. După decesul tatălui, fetița a fost luată de unchiul său, cetățean sirian bănuit de afiliere la gruparea teroristă ISIS, și dusă în Siria. În urma demersurile realizate de MAE, în colaborare cu Federației Internaționale a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie, fetița a fost repatriată, iar acum se află în siguranță la Cluj-Napoca.

„Cu referire la cetățeanul român minor care s-a aflat într-o tabără de refugiați de pe teritoriul Republicii Arabe Siriene, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări: În urma demersurilor susținute la nivelul Ministerului Afacerilor Externe au fost finalizate procedurile specifice de repatriere din Republica Arabă Siriană, prin Republica Turcia, a cetățeanului român minor aflat într-o tabără de refugiați de pe teritoriul Siriei.

Repatrierea s-a realizat cu sprijinul misiunilor diplomatice române din zonă. Reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe au iniţiat acţiuni pe lângă Federația Internațională a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie. Totodată, reprezentanții MAE cu experienţă în domeniu au avut întâlniri inclusiv cu reprezentanții Societății Naționale de Cruce Roșie din România, precum și cu reprezentanții Comitetului Internațional al Crucii Roșii din Republica Arabă Siriană”, a transmis MAE într-un comunicat de presă.

Sursă foto (cu caracter ilustrativ): Gulliver/GettyImages

Vremea

Bistrita Bistrita-Nasaud Romania
Senin
Senin
0°C
Vânt: 0 km/h ENE