EDUCAŢIE/CULTURĂ, Uncategorized

O navă dispărută în Triunghiul Bermudelor în anul 1925, găsită acum lângă coastele Floridei

În noiembrie 1925, nava comercială americană SS Cotopaxi care transporta cărbune din Carolina de Sud spre Cuba și avea un echipaj format din 32 de persoane, a dispărut fără urmă în Triunghiul Bermudelor. La aproape un secol de la această dispariție, în acest an, epava navei a fost găsită în apropierea coastelor Floridei de către un grup de exploratori și arheologi. Aceștia au aflat că nava a transmis semnale de avarie la 1 decembrie 1925 și estimând localizarea acestor semnale au ajuns la o epavă găsită de localnici acum 35 de ani și botezată ,,Bear Wreck”. După cercetări amănunțite, s-a ajuns la concluzia că, de fapt, epava aparține navei SS Cotopaxi.

Triunghiul Bermudelor, regiunea unde a dispărut SS Cotopaxi, situată între insulele Bermude, Puerto Rico și Florida, are reputația de a înghiți nave sau chiar avioane ce trec pe deasupra acesteia, fiind aidoma unei găuri negre pământene. SS Cotopaxi se pare că a dispărut în această regiune, la două zile după plecarea din Carolina de Sud în urma unei furtuni puternice care a dus la scufundarea navei în adâncurile mării.  Echipajele de intervenție pornite în căutare nu au găsit nici nici nava, dar nici vreun supraviețuitor, ceea ce a întărit și mai mult convingerile celor ce credeau că SS Cotopaxi a fost înghițită de Triunghiul Bermudelor.

Misterioasa dispariție a navei a dus la apariția unor legende, dar și a unor speculații, și a fost sursă de isnpirație pentru filmul ..Întâlnire de gradul III”, regizat de Steven Spielberg în anul 1977, potrivit căruia nava Cotopaxi a fost descoperită în deșertul Gobi

Nu se știe cu exactitate unde s-a scufundat nava, iar echipele de intervenție nu au găsit nici epava, nici bărcile de salvare și nici cadavrele. Inspirat de acesta caz, a produs în 1977 filmul „Întâlnire de gradul III”. Potrivit scenariului, Cotopaxi a fost descoperită în deșertul Gobi, între China și Mongolia, după ce a fost dusă acolo de extratereștri.