LIFESTYLE, Uncategorized

O nouă alertă meteo emisă duminică de ANM. Vreme rea până marți în cea mai mare parte a țării

Administrația Națională de Meteorologie a emis duminică, 19 mai,  o avertizare Cod galben de vijelii, valabilă de astăzi, ora 16 până mâine dimineață, ora 6. Fenomenele vizate sunt instabilitatea atmosferică accentuată și cantități de apă însemnate.

,,În intervalul menționat, în Banat, Crișana, vestul și sud-vestul Transilvaniei și local Oltenia, vor fi perioade în care se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 50…60 l/mp”,  arată ANM în comunicatul postat pe site-ul instituției.

De asemenea, ANM a emis tot duminică și o informare meteorologică, valabilă pentru intervalul 19 mai, ora 11-21 mai, ora 22, fiind vizate manifestări de instabilitate atmosferică, în cea mai mare parte a țării. Se vor înregistra  perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse care pot avea caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp și pe arii restrânse 35…40 l/mp.