Uncategorized

O stradă din Paris va purta, de luna viitoare, numele Reginei Maria

Potrivit site-ului oficial al Casei Regale a României, administrația din Paris a luat hotărârea ca, începând de luna viitoare, o stradă din capitala Franței să poarte numele de ,,Regina Mariei a României”.  Acest lucru se dorește a fi un omagiu adus suveranei care s-a implicat în Conferința de Pace de la Paris, din anul 1919, ce a urmat Primului Război Mondial. La această Conderință, Regina Maria a României a susținut cauza țării noastre în fața Marilor Puteri, având un rol foarte important în recunoașterea de către acestea, a Unirii de la 1918.

Totodată, casa de parfumuri franțuzești a cărei imagine a fost Regina Maria, a recreat, în acest an, parfumul favorit al suveranei, denumit ,,Mon Budoir”, care a fost retras de pe piață la moartea acesteia, în anul 1938. Parfumul va fi lansat la București, săptămâna viitoare.

Regina Maria a fost soția Regelui Ferdinand și Regina României între anii 1914 şi 1927. A murit la 18 iulie 1938, la Sinaia, nu înainte de a lăsa țării un testament moral, intitulat: ,,Scrisoare adresată Țării și Poporului meu”, în care spune printre altele: ,,De acum inainte nu va voi mai putea trimite niciun semn; dar mai presus de toate, aminteste-ti Poporul meu ca te-am iubit si ca te binecuvantez cu ultima mea suflare”.