DIN TRANSILVANIA

Operație de fractură cervicală complexă la Spitalul Județean de Urgență Bistrița

Managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany, anunță reușita cu succes a unei operații de fractură cervicală complexă a coloanei vertebrale unui pacient internat în cadrul spitalului bistrițean:

“La Bistrița. Da, la Spitalul Județean de Urgență Bistrița a făcut apel un mare spital clinic județean din România, după ce a încercat să transfere cazul la diferite clinici de neurochirurgie, pentru a opera o fractură cervicală complexă, survenită în urma unui accident de bicicletă. Intervenția chirugicală a durat aproximativ 5 ore și a necesitat prezența intraoperatorie a 3 medici neurochirurgi: dr. Andrei Farcaș, dr. Estera Pop și dr. Florin Leaț și a 2 medici anesteziști: dr. Julien Antohi și dr. Anatol Burlacu.

Pacientul a fost transferat luni la Bistrița cu ambulanța fiind în stare foarte gravă, marți a avut loc cu succes intervenția chirurgicală iar miercuri a fost transferat înapoi la spitalul de proveniență. În prezent pacientul este în stare bună. În imagini se poate vedea coloana vertebrală a pacientului, înainte și după operație. Felicitări!”

sursa: Facebook Gabriel Lazany