ACTUALITATE, EDUCAŢIE/CULTURĂ, Uncategorized

Până în septembrie, adio școală!

Școlile vor rămâne închise până în septembrie, a declarat astăzi, 27 aprilie 2020, președintele Klaus Iohannis la sfârșitul ședinței privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19, la Palatul Cotroceni. 

Grădinițele, școlile și facultățile rămân așadar închise, elevii vor continua să învețe online până în 12 iunie, când se încheie anul școlar pe baza notelor obținute până la suspendarea cursurilor.

Opțional, elevii din clasele terminale vor putea merge la școală în perioada 2-12 iunie pentru a se pregăti pentru examenele naționale cu respectarea unor reguli stricte de distanțare socială: maxim 10 elevi într-o sală de clasă unde vor putea sta maxim 2-3 ore.

,,În concluzie, s-a decis astăzi ca pentru majoritatea elevilor, în acest an școlar, grădinițele, școlile și universitățile să nu se mai redeschidă. 

Anul școlar se va încheia cu mediile încheiate, cu situațiile încheiate, și, în acest fel, evităm riscuri majore. Gândiți-vă că nu ar fi posibil în școlile noastre să se respecte, de exemplu, distanțarea între elevi, nici dacă ar merge în mai multe ture. În concluzie, s-a renunțat la ideea redeschiderii școlilor” a spus, printre altele președintele țării.