Uncategorized

Orașele Brașov, Iași și Roman au ajuns în finala programului Capitala Tineretului din România. Orașul Bistrița, eliminat din cursă

Inițiatorii proiectului Capitala Tineretului din România, ediția 2019-2020, au dat recent publicității orașele finaliste selectate în funcție de evaluarea candidaturilor înscrise, respectiv: Brașov, Iași și Roman. Cel de-al patrulea oraș aspirant la titlul de Capitală Tineretului din România, municipiul Bistrița, a fost eliminat din competiție.

Cele trei orașe finaliste trebuie ca până în 8 octombrie să depusă dosarul de candidatură dezvoltat pe baza conceptelor înscrise în prima rundă. Orașul câștigător al proiectului ,,Capitala Tineretului din România va fi anunțat în data de 10 noiembrie 2018, în cadrul Summitului Tinerilor, ediția a III-a, la Baia Mare. Acest oraș va purta, în perioada 2 mai 2019-1 mai 2020, titlul de Capitala Tineretului din România și va câștiga un premiu în valoare de 50.000 de euro, acordat de Banca Comercială Română (BCR), pentru finanțarea proiectelor pentru care a fost declarat câștigător.

Programul „Capitala Tineretului din România” funcționează pe principii similare cu Capitala Europeană a Tineretului, titlu deținut de Cluj-Napoca în 2015. Acest program a fost inițiat de către Consiliul Tineretului din România, Federația Tinerilor din Cluj, Grupul PONT și Banca Comercială Română. Prima ediție a avut loc în anul 2016, primul oraș din România care a purtat acest titlu fiind Timișoara, urmat de Bacău și Baia Mare (ce deține acest titlu din 2 mai 2018).

Sursă foto: belfort, laiasi.ro