LIFESTYLE, Uncategorized

Ordinul Militar al Veteranilor din Teatrele de Operații, omagiu militarilor căzuți la datorie departe de țară

În 11 noiembrie, cu ocazia Zilei Veteranilor din Teatrele de Operații, reprezentanții Ordinului Militar al Veteranilor din Teatrele de Operații au adus un pios omagiu militarilor căzuți la datorie, departe de casă, în teatrele de operații din Balcani, Afganistan și Irak, dar și eroilor sârbi și cehi căzuți pe frontul dobrogean în Primul Război Mondial.

Astfel, președintele Ordinului Militar al Veteranilor din Teatrele de Operații, colonel (r) Vasile Vreme, a participat la ceremonia militară și religioasă desfășurată în București, s-a recules și a depus o coroană de flori la Monumentul Eroilor căzuți în teatrele de operații, arătându-și considerația față de camarazii care au plecat în misiuni internaționale și s-au întors acasă acoperiți de drapelul național sub care au reprezentat, cu demnitate și profesionalism, România în lume.

La Topraisar, în garnizoana Rechinilor Albi, prim-vicepreședintele Ordinului Militar al Veteranilor din Teatrele de Operații- plt.adj.(r) Manuel Vlăduț, alături de col.(r) Ion Atasiei și plt.maj. Aurelian Cazan, au depus o coroană de flori la monumentul slt.(pm) Ionel Gheorghiță Drăgușanu, eroul Batalionului 341 Infanterie, căzut la datorie în teatrul de operații din Afganistan, la 20 iunie 2006.  Cu această ocazie, caporalul Florin Fânaru, unul dintre cei mai merituoși veterani ai Rechinilor Albi a primit diploma de membru de onoare al Ordinului Militarilor  Veteranilor din Teatrele de Operații.

Reprezentanții Ordinului Militar al Veteranilor din Teatrele de Operații , alături de reprezentanții Asociației Cultul Eroilor, filiala Constanța, au depus coroane de flori și la Medgidia, în memoria eroilor sârbi și cehi, căzuți pe frontul dobrogean în anul 1916,

Anual, la 11 noiembrie, în semn de recunoștință pentru efortul și sacrificiul militarilor care au executat misiuni internaționale este celebrată Ziua Veteranilor din Teatrele de Operații. A fost aleasă această dată, deoarece, la 11 noiembrie 2003, și-a pierdut viața sg maj Iosif Silviu Fogorosi, primul militar român căzut la datorie într-un teatru de operații. Până la această dată, în teatrele de operații din străinătate au căzut la datorie 30 de militari români.

,,Onoare si glorie camarazilor eroi căzuti la datorie! La mulți ani veteranilor, oriunde v-ați afla! FORTES FORTUNA JUVAT!” au transmis pe pagina de Facebook, reprezentanții Ordinului Militar din Teatrele de Operații.

Este posibil ca imaginea să conţină: 9 persoane, persoane zâmbind, oameni în picioare, copac şi în aer liber

Este posibil ca imaginea să conţină: 4 persoane, oameni în picioare şi în aer liber

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, stând în picioare şi în aer liber

Este posibil ca imaginea să conţină: 2 persoane, oameni în picioare şi în aer liber

Este posibil ca imaginea să conţină: 2 persoane, oameni în picioare, costum, barbă, copac şi în aer liber