Uncategorized

Papa Francisc: Am traversat toată Transilvania. Am văzut un peisaj splendid, cum n-am mai văzut niciodată în viaţa mea

În avionul care-l transporta la Vatican, după vizita din România, Papa Francisc a susținut o scurtă conferință de presă în fața jurnaliștilor aflați la bordul aeronavei. Potrivit ProTv, Sanctitatea Sa a făcut un rezumat al celor trei zile petrecute pe pământ românesc, declarându-se încântat de frumusețea Transilvaniei pe care a traversat-o cu mașina.

,,Din cauza vremii ieri a trebuit să merg cu maşina. Aşa am văzut un peisaj splendid, cum n-am mai văzut niciodată în viaţa mea. Am traversat toată Transilvania. E o frumuseţe, n-am mai văzut niciodată ceva atât de minunat. Un lucru frumos, frumos, frumos călătoria în această ţară”, a declarat Sfântul Părinte, conform sursei citate.

Papa Francisc a mulțumit din nou șefului Bisericii Ortodoxe Române, Patriarhul Daniel, pe care l-a numit ,,fratele” său.  Totodată, acesta a exprimat o opinie vis-a-vis de românii din Italia nevoiți să muncească departe de familiile de acasă: ,,Mă face să mă gândesc la dragostea de familie pentru că ruperea în 2, în 3 nu e un lucru bun. Există mereu nostalgia de a se regăsi. Când sunt despărţiţi nimic nu lipseşte mai mult dintr-o familie decât iubirea. Dar de ce pleacă? Nu pentru a se plimba, ci de nevoie.”

La finalul conferinței de presă, Suveranul Pontif a menționat că: ,,“Una dintre bolile politicii, peste tot, este corupţia. Peste tot este.”