Uncategorized

Papa Francisc la Iași: Atunci când nu se vor mai iubi oamenii deloc, cu adevărat, va fi sfârșitul lumii

În cea de-a doua zi a vizitei în România, Suveranul Pontif a vizitat Catedrala ,,Sfânta Maria Regină” din Iaşi şi a participat, la Palatul Culturii, la o întâlnire cu tineri si familii din Dieceza de Iaşi. În cadrul acestei întâlniri, potrivit Vatican News, Papa Francis a rostit un discurs plin de învățăminte pentru cei prezenți.

În cadrul discursului, Papa Francisc și-a amintit cuvintele unui pustnic român privitoare la sfârșitul lumii.

,,Acest lucru mi-a amintit de profeția unui sfânt eremit al acestor ținuturi. Într-o zi călugărul Galaction Ilie de la Mânăstirea Sihăstria, mergând cu oile la munte, s-a întâlnit cu un pustnic, un eremit sfânt pe care-l cunoștea și îl întrebă: „Spune-mi, părinte, când va fi sfârșitul lumii?”. Și venerabilul eremit, suspinând din inima sa, spuse: „Părinte Galaction, știi când va fi sfârșitul lumii? Când nu va mai fi cărare de la vecin la vecin! Adică, atunci când nu va mai fi dragoste și înțelegere creștinească între frați, între rude, între creștini și între popoare! Atunci când nu se vor mai iubi oamenii deloc, cu adevărat, va fi sfârșitul lumii. Căci fără iubire și fără Dumnezeu nu pot să mai trăiască oamenii pe pământ!”

Viața începe să se stingă și să putrezească, inima noastră încetează să mai bată și se usucă, bătrânii nu vor mai visa și tinerii nu vor mai profetiza când nu va mai fi cărare de la vecin la vecin … căci fără iubire și fără Dumnezeu omul nu mai poate trăi pe pământ” a spus Suveranul Pontif.