Uncategorized

Papa Francisc va oficia o slujba în aer liber la Dublin, la care sunt aşteptaţi să participe peste o jumătate de milion de credincioşi

Papa va ajunge în Dublin în această dimineață pentru o vizită istorică de două zile în Irlanda.

Sute de mii de oameni cel mai probabil, îl vor întâmpina pe Suveranul Pontif în vizita care va include diferite locații din Dublin dar și o vizită în Co. Mayo.

De la ultima vizită a unui Papă în Irlanda au trecut patru decenii, în care Irlanda s-a schimbat mai ales pe plan social. La vizita din 1979, Papa Ioan Paul al II-lea, lăuda Irlanda pentru relația specială pe care o are cu biserica catolică.

Deși Papa Francis va fi întâmpinat de mii de oameni cu bucurie, acesta va fi întâmpinat și de protestatarii care cer justiție pentru victimele bisericii catolice. Abuzurile din instituțiile conduse de biserică, abuzurile sexuale comise de preoți sau călugări, au dus la scăderea dramatică a încrederii pe care irlandezii o au în biserica catolică.

Sursa breakingnews.ie

Papa Francisc s-a întâlnit sâmbătă seară la Dublin cu opt victime irlandeze ale abuzurilor sexuale comise de-a lungul timpului de preoţi asupra unor minori.

Întrevederea a durat aproape o oră şi jumătate şi a avut loc la scurt timp după ce Suveranul Pontif şi-a exprimat durerea şi nemulţumirea pentru eşecul autorităţilor Bisericii Catolice de a pedepsi aceste abuzuri.

Este o ruşine pentru Biserică, a spus Papa într-un discurs rostit în faţa liderilor irlandezi, în prima zi a vizitei sale în această ţară.

Papa Francisc: Nu pot decât să recunosc scandalul uriaş izbucnit în Irlanda în urma abuzurilor comise asupra copiilor de membri ai Bisericii care ar fi trebuit să îi protejeze şi să îi educe. Eşecul autorităţilor bisericeşti, episcopi, superiori, preoţi, de a răspunde într-o manieră adecvată în faţa acestor crime dezgustătoare a stârnit pe bună dreptate indignare şi rămâne un motiv de suferinţă şi ruşine pentru comunitatea catolică. Eu însumi împărtăşesc aceste sentimente.

Duminică, Papa Francisc va oficia o slujba în aer liber la Dublin, la care sunt aşteptaţi să participe peste 500 de mii de credincioşi

🍀 Drumuri închise astăzi în Dublin

Drumuri închise astăzi în Dublin

Pentru că foarte mulți ne întreabă unde găsesc o listă completă a drumurilor închise astăzi datorită vizitei Papei, iată că am făcut rost de ea. Important e de știut că astăzi aproape toată ziua centrul Dublinului va fi închis, accesibil doar pentru pietoni.