Uncategorized

Patru medalii pentru echipa României la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului

Patru medalii pentru echipa României la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului (IESO) 2018

Lotul olimpic al României a continuat seria performanţelor desebite la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului (International Earth Science Olympiad – IESO), reuşind să obţină şi la ediţia din acest an patru medalii: o medalie de argint şi trei medalii de bronz.

Alexandru Slavoia, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional ,,Emanuil Gojdu” din Oradea, a fost medaliat cu argint. Colegii săi de echipă, Florian-Chiriac Călina (clasa a XII-a/Colegiul Naţional ,,Fraţii Buzeşti” din Craiova), Andrei-Mircea Lupuleasa (clasa a XI-a/Colegiul Naţional din Iaşi) şi Andrei Marin (clasa a X-a/Colegiul Naţional de Informatică “Tudor Vianu” din Bucureşti) au fost premiaţi cu medalii de bronz.

Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului este o competiţie în cadrul căreia concurenţii susţin individual o probă teoretică şi una practică. Pentru a încuraja colaborarea între elevii din ţările participante, se organizează echipe internaţionale, care primesc teme de cercetare privind poluarea mediului dintr-o anumită arie geografică şi sarcina de a realiza un proiect cu posibile soluţii pentru ameliorarea problemelor din zona respectivă.

La a XII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe ale Pământului, desfăşurată la Kanchanaburi (Thailanda), în perioada 8-17 august, au participat 154 de elevi din 38 de ţări.