Patru medalii pentru echipa României la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului

Patru medalii pentru echipa României la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului (IESO) 2018

Lotul olimpic al României a continuat seria performanţelor desebite la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului (International Earth Science Olympiad – IESO), reuşind să obţină şi la ediţia din acest an patru medalii: o medalie de argint şi trei medalii de bronz.

Alexandru Slavoia, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional ,,Emanuil Gojdu” din Oradea, a fost medaliat cu argint. Colegii săi de echipă, Florian-Chiriac Călina (clasa a XII-a/Colegiul Naţional ,,Fraţii Buzeşti” din Craiova), Andrei-Mircea Lupuleasa (clasa a XI-a/Colegiul Naţional din Iaşi) şi Andrei Marin (clasa a X-a/Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti) au fost premiaţi cu medalii de bronz.

Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului este o competiţie în cadrul căreia concurenţii susţin individual o probă teoretică şi una practică. Pentru a încuraja colaborarea între elevii din ţările participante, se organizează echipe internaţionale, care primesc teme de cercetare privind poluarea mediului dintr-o anumită arie geografică şi sarcina de a realiza un proiect cu posibile soluţii pentru ameliorarea problemelor din zona respectivă.

La a XII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe ale Pământului, desfăşurată la Kanchanaburi (Thailanda), în perioada 8-17 august, au participat 154 de elevi din 38 de ţări.

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.