Pe 14 iunie, minerii au năvălit peste liderii PNȚCD. Ion Rațiu urma să fie spânzurat la Târgu-Jiu

Într-un interviu publicat de Realitatea TV la două zile după ce Înalta Curte a dat undă verde pentru redeschiderea dosarului Mineriadei din 13-15 iunie 1990, fiul fostului mare lider ţărănist Ion Raţiu, Nicolae Raţiu, a relatat prin ce a trecut tatăl său când minerii au năvălit în casă lor și în sediul PNȚCD.

„Mi-a spus că a fost avertizat că vor veni şi că e în pericol. Aşa că a plecat de acasă, a stat la Câmpulung, iar minerii au venit acasă, dar nu era acolo. Nu, mă înşel! Minerii au devastat sediul PNŢCD, casa sa nu păţise nimic şi mi-a povestit că l-a sunat pe Petre Roman şi l-a întrebat dacă e în siguranţă să se întoarcă. Iar Roman i-a spus: „Sigur, sigur!”. Aşa că tata s-a întors şi la puţin după asta, minerii au apărut la casa lui şi l-au luat, au distrus casa, au furat multe lucruri, bani şi vroiau să-l ducă la Tîrgu-Jiu să-l spânzure, asta i-au spus, dar din fericire, forţele de ordine erau şi ele acolo. A intervenit Dan Iosif, aşa că tata a fost dus la Palatul Victoria, acolo unde a fost ţinut vreme de opt ore, iar apoi eliberat. Au fost vreo 12 ore în care nu am ştiut ce se întâmpla cu el. (…) Dar tata era foarte sangvin în legătură cu soarta sa. Obişnuia să-l citeze pe Spinoza, unul din filozofii săi favoriţi: „Ceea ce se va întâmpla este inevitabil, ceea ce nu se va întâmpla este imposibil”. Spunea: „Sunt mereu gata să-l întâlnesc pe Creator”. Era împăcat cu viaţa sa. Dacă urma sa moară, atunci avea să moară.” , a relatat Nicolae Raţiu pentru Realitatea TV.

Recommended For You

2 Comments

  1. Dar de miile de victime de la 1907, de trădarea de neam și tara din ’40 și mai apoi din’ 47 nu știe nimic Nicolae Rațiu? Poate ca a omis măscăriciul să-i povestească.. 😉

  2. Povestea aceasta cu „urma sa fie spanzurat la Targu-Jiu” este o mangleala ieftina pe care sa o creada po-pulimea fiindca daca ai doar 2 circumvolutiuni, doar doua, prima data te intrebi: dar de ce la Targu-Jiu si nu imediat, in Bucuresti unde deja il aveau in mana? Ce vrajeala idioata si prost fabricata de cei care stau in spatele interfetelor ce tot se manifesta in spatiul public.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.