Uncategorized

Performanță deosebită pentru un bistrițean: a câștigat, în calitate de producător creativ, Ursul de Argint la Festivalul Internațional de Film de la Berlin

În perioada 7-17 februarie 2019, în capitala Germaniei a avut loc cea de-a 69-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin la care șaisprezece filme s-au luptat pentru obținerea trofeului-Ursul de Aur. În urma deliberărilor, juriul internațional prezidat de actrița franceză Juliette Binoche a decis că lungmetrajul “Synonymes”, regizat de israelianul Nadav Lapid ce spune povestea unui tânăr, fost soldat israelian, care fuge la Paris, să câștige marele tofeu.

Bucurie și pentru doi români care au concurat la această ediție a Festivalului de Film de la Berlin: filmul la care au contribuit ,,Blue Boy”, a fost desemnat cel mai bun scurtmetraj de la festival, fiind recompensat cu Ursul de Argint. Acest film,  ce spune povestea unor lucrători sexuali în limbile română, engleză, italiană și germană, a fost produs de argentinianul Manuel Abramovich, și românii Cătălin Cristuţiu (editor de film), respectiv,  Bogdan Georgescu, originar din Bistrița (producător creativ).

Dacă aș fi putut să pariez pe unul dintre colegii pe care i-am avut în liceul din Bistrița, ăla ar fi fost Bogdan Georgescu. Omul trăia pentru și prin artă într-un colegiu național în care treceau cifrele și informatica pe lângă urechile noastre ca drujba prin stuf. Era cu un an mai mare (probabil e și acum, dracu’ mai știe cu globalizarea asta) și l-am respectat întotdeauna pentru nonconformism și pentru faptul că a fost primul om pe care l-am întâlnit în viață care m-a făcut să înțeleg ce-i aia Outside the box. Iubit de mulți și neînțeles de și mai mulți, Bogdan tocmai a bifat Ursul de Argint la Berlin la categoria Scurtmetraj și m-a făcut să mă simt mândru că-l cunosc…”, a precizat pe o rețea de socializare unul dintre colegii de liceu al laureatului de la Berlin.

Născut în 1984, la Bistrița, Bogdan Georgescu este absolvent al Colegiului Național ,,Liviu Reberanu”și a  Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București. Ca artist, a participat la festivaluri internaționale în numeroase state ale lumii.

Este posibil ca imaginea să conţină: 2 persoane, oameni în picioare şi barbă