Uncategorized

Performanța în cercetare premiată la Cluj-Napoca. FOTO

Distribuire articol:

Primăria Cluj-Napoca este singura municipalitate din România care are inițiativa de a premia tinerii cercetători din țară.

Premiile ,,Rada Mihalcea pentru Tineri Cercetători în Ştiinţă şi Inginerie” recunosc tinerii talentați din aceste domenii, care prin munca lor, au demonstrat excelenţă şi au adus contribuţii extraordinare în domeniul lor de specialitate şi implicit, societății din care fac parte. Această recunoaștere a talentului, a excelenței și a inovării în știință și inginerie demonstrează că educația, dăruirea și perseverența reprezintă cheia către succes, recunoscute ca atare la Cluj.

Concursul este organizat de Primăria Cluj-Napoca alături de prof. dr. Rada Mihalcea, Cetățean de Onoare al municipiului. La ediția din acest an au aplicat peste 35 de participanți, valoarea totală a premiilor fiind de 3000 de dolari.

Am avut onoarea să particip, astăzi, la gala de premiere a celei de a IV-a ediții a concursului, alături de dna. prof. dr. Rada Mihalcea și de dl acad. Dorel Banabic, Preşedintele Secţiei de Ştiinţe Tehnice din cadrul Academiei Române. Ceremonia de premiere a avut loc la clădirea Casino din Parcul Central ,,Simion Bărnuțiu”.

În acest context, am subliniat faptul că aceste premii reflectă cele mai importante avantaje pe care orașul nostru le deține: cercetarea și inovarea, accentuate ca atare în Strategia de dezvoltare a Clujului. Aici, la Cluj-Napoca, există un mediu propice pentru excelență în știință și inginerie, iar inovarea și cercetarea sunt singurele modalități prin care vom putea evolua ca societate, astfel încât să fim un oraș competitiv, de nivel european.

Câștigătorii ediției 2018 a concursului sunt:
Premiul I – 1500 $ Alida Timar-Gabor, Facultatea de Știința și Ingineria Mediului, Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca
Premiul II – 1000 $ Andrei Mocan, Facultatea de Farmacie, Universitatea de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca
Premiul III – 500 $ Cristina Achim, Institutul Național de Fizica Laserilor, Plasmei și Radiației (INFLPR), Măgurele

Mențiuni speciale:
Smaranda Belciug, Facultatea de Științe, Universitatea din Craiova
Natalia Candu, Facultatea de Chimie, Universitatea din Bucureşti
Mariana Pavel, Facultatea de Medicină, Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” Iași
Remus Pravalie, Facultatea de Geografie, Universitatea din București

Premiile au fost oferite de către următorii sponsori:
premiul I – Emerson
premiul II – iQuest
premiul III – Coral Impex

Fotografia postată de Emil Boc.

Fotografia postată de Emil Boc.

Fotografia postată de Emil Boc.

Foto via Municipiul Cluj-Napoca


Distribuire articol: