Plimbări de vis cu Mocănița Huțulca

În ultimii ani, trenurile de tip mocăniță sunt din ce în ce mai căutate de turiști. Unul dintre aceste trenuri este cel care circulă în lungul văii Moldovița, cunoscut sub denumirea de ,,Mocănița Huțulca” sau ,,Huțulca Moldoviței”. Calea ferată îngustă pe care circulă acest tren a fost construită de Louis Ortieb, un proprietar de gater din Germania. Dată în folosință în anul 1888, a fost folosită până în anul 2001 pentru transportul de masă lemnoasă. Din anul 2005 a intrat în circuitul turistic.

În prezent, traseul Mocăniței Huțulca are 12 km, între Gara CFR Moldovița (jud. Suceava) și localitatea Argel, o plimbare dus-întors durând în jur de 3 ore.  Capătul liniei este o poiană la marginea unei păduri de brad unde iarna turiștii se pot plimba cu săniile trase de cai, iar vara pot lua o masă tradițională.

În ianuarie și februarie 2020, Huțulca circulă în zilele de vineri, sâmbătă și duminică cu plecare la orele 10 și 14 din Moldovița. Tariful este de 35 lei/adult și 20 lei pentru copii (6-20 ani). Mai multe despre Mocănița Huțulca puteți găsi pe site-ul societății ce administrează linia ferată îngustă pe care circulă acest tren http://www.cfi.ro/.

Sursă foto: Iulian Radu-FB

Este posibil ca imaginea să conţină: tren, cer, copac şi în aer liber

Este posibil ca imaginea să conţină: tren, cer şi în aer liber

Este posibil ca imaginea să conţină: în aer liber

Este posibil ca imaginea să conţină: tren şi în aer liber

Este posibil ca imaginea să conţină: cer, nor, copac şi în aer liber

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, în aer liber

Recommended For You

About the Author: Rusu Cristina