Uncategorized

PNL, protest în Parlament: ,,Astăzi în Parlament s-a manifestat din nou o cârdășie întru corupție!””

PNL şi USR au protestat faţă de decizia Biroului permanent al Camerei Deputaţilor ca votul final pentru modificarea Codului de procedură penală să fie dat luni în plen, reprezentanţii partidelor de opoziţie afirmând că se încalcă regulamentul şi reprezintă un ,,comportament abuziv” al PSD.

,,PNL şi USR au părăsit şedinţa Biroului Permanent pentru că nu putem gira acest comportament abuziv pe care PSD, susţinut şi de colegii din Birou de la ALDE şi de la minorităţile maghiare, îl au în continuare referitor la procedura parlamentară. Pentru a rezolva pe repede înainte Codul penal şi Codul de procedură penală, PSD astăzi forţează regulamentul în condiţiile în care există suficient timp pentru ca acest proiect de lege să fie dezbătut temeinic şi să fie votat în cunoştinţă de cauză. Este de netolerat faptul că pentru a apăra un grup din conducerea PSD cu comportament infracţional să sfidezi dreptul opoziţiei de a fi informată cu privire la proiectele de lege care intră pe ordinea de zi, dreptul opoziţiei de a participa la stabilirea ordinii de zi, dreptul opoziţiei de a se manifesta prin dezbatere temeinică”, a afirmat, după şedinţa conducerii Camerei Deputaţilor, liderul grupului liberal, Raluca Țurcan, scrie Agerpres.

,,Este aproape ora 22.00 și în Parlament Opoziția duce lupta pentru a proteja justiția de asaltul lui Liviu Dragnea și al clicii din PSD.
Știți ce vor să facă?

1) să poată face revizuirea hotărârilor judecătoreşti definitive dacă soluționarea cauzei nu este semnată sau redactată de către judecătorul care a participat la proces – exact situația lui Liviu Dragnea!
2) instanța de apel nu mai poate să dea o pedeapsă cu condamnare unei persoane care a fost achitată în primă instanță decât dacă apar probe noi – cazul multor potentați politici;
3) nu mai poate fi făcută arestarea preventivă pentru infracțiuni de corupție, evaziune fiscală, infracțiuni prin mijloace electronice.

Astăzi în Parlament s-a manifestat din nou o cârdășie întru corupție!”, a menționat liderul grupului din Camera Deputaților, PNL, Raluca Țurcan.

PNL va ataca la CCR acest proiect de lege.

Uitați de ce a dat astăzi PSD peste cap tot programul Camerei Deputaților, de ce a inventat proceduri, de ce a încălcat regulamentul pentru a vota Codul de procedură Penală.1) poate fi cerută revizuirea hotărârilor judecătoreşti definitive în cazul în care soluționarea cauzei nu este semnată sau redactată de către judecătorul care a participat la proces – exact situația lui Liviu Dragnea! 2) instanța de apel nu mai poate să dea o pedeapsă cu condamnare unei persoane care a fost achitată în primă instanță decât dacă apar probe noi – cazul multor potentați politici; 3) convorbirile, comunicările sau conversațiile interceptate şi înregistratecare nu privesc fapta ce formează obiectul unei cercetări, nu pot fi folosite, indiferent cât de importante sunt;4) dacă procurorii nu reușesc în decurs de un an să trimită în judecată persoana în cauză, atunci dosarul se clasează automat – indiferent de gravitatea faptelor pentru care exista suspiciunea;5) nu mai poate fi făcuta arestarea preventiva pentru infracțiuni de corupție, evaziune fiscală, infracțiuni prin mijloace electronice.Și exemplele pot continua.Astăzi s-a manifestat din nou o înfiorătoare cârdășie intru corupție, în dispreț total față de drepturile celor mulți, față de siguranța cetățeanului și pedepsirea vinovaților.PNL va ataca la CCR acest proiect de lege.

Publicată de Raluca Turcan pe Luni, 18 iunie 2018