PNL și USR au contestat la CCR Legea privind combaterea spălării banilor

Președintele PSD Liviu Dragnea, prin majoritatea PSD-ALDE, a transformat o Directivă europeană într-un act profund discriminatoriu și care va bloca activitatea societății civile din România, spune liderul deputaților PNL, Raluca Turcan.

Această lege a fost votată în mod repetat până a ieșit cum a dictat Liviu Dragnea. Astfel, majoritatea PSD-ALDE a încălcat Regulamentul Camerei Deputaților, deoarece nu se poate repune un proiect de lege la vot decât printr-o altă procedură alternativă de vot. Cum se face că prima dată sistemul nu era funcțional, iar a doua oară a funcționat perfect?, se întreabă liberalii.

Directiva europeană privind spălarea banilor a fost adoptată în 2015. Termenul limită pentru transpunerea acesteia de către statele membre în legislațiile naționale a fost 26 iunie 2017. Ea putea fi transpusă în legislația națională fără a se ajunge la declanșarea procedurii de infringement împotriva României în luna iulie 2018. Din nefericire, Guvernul a ales calea legislativă cea mai lungă – abia pe 31 mai 2018.

Lege încalcă prevederile constituționale privind transpunerea legislației europene, încalcă articolul din Constituție privind viața privată și de familie pentru că sunt puse în pericol date cu caracter personal, iar asociațiile și fundațiile sunt tratate în mod discriminatoriu pentru că cele aparținând minorităților naționale sunt exceptate de prevederile acestei legi, spun contestatarii.

 

 

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.