Uncategorized

Poeme de Eminescu citite de 10.000 de oameni

Organizatorii Festivalului Internaţional de Carte Transilvania (FICT), care se va desfăşura în octombrie la Cluj-Napoca, şi-au propus să stabilească un nou record mondial, printr-un eveniment dedicat Centenarului Marii Uniri, în cadrul căruia 10.000 de oameni vor citi poezii scrise de Mihai Eminescu.

‘Aşteptăm 10.000 de cititori să ni se alăture într-o tentativă oficială de intrare în Guinness World Records (…) Cartea din care se va citi este Eminescu, ‘100 de poeme alese’, publicată special pentru acest eveniment de Editura Şcoala Ardeleană într-un tiraj de 10.000 de exemplare, care vor fi dăruite participanţilor la Marea Lectură’, au precizat organizatorii, într-un comunicat de presă.

Potrivit acestora, evenimentul va avea loc pe 6 octombrie, ora 10,00, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, iar un reprezentant al Cărţii Recordurilor va asista la momentul în care Clujul ar putea obţine noul titlu mondial la secţiunea ‘Most people in a reading relay’.

Regulamentul prevede, printre altele, obligativitatea ca toţi participanţii să citească, pe rând, câte un fragment din aceeaşi carte, în mod fluent şi coerent, iar pauzele dintre cititori să nu fie mai mari de 10 secunde.

‘Toţi participanţii se întâlnesc în Piaţa Unirii la ora 10,00, când fiecare va primi cartea cadou şi câte o brăţară cu un număr care indică ordinea în care urmează să citească. Se vor forma grupuri de câte 50 de persoane organizate de către echipa FICT. Toţi participanţii vor fi număraţi de către adjudecătorul Guinness World Records, precum şi de către o firmă de audit independent’, se mai arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, ultimul record consemnat de Guinness World Records la această categorie a fost stabilit în anul 2015 de Library Marwadi Education Foundation din India.

Vremea in lume

Berlin Berlin Germany
Parţial însorit
Parţial însorit
7°C
Vânt: 14 km/h V