Portarul Călin Albuț va apăra din nou poarta Gloriei Bistrița

de Mihai Sărmășan

Portarul Căllin Albuț a semnat cu 1.FC Gloria Bistrița. Născut la Bistrița, (23 mai 1981) experimentatul portar a evoluat în cariera sa pentru: FC Baia Mare, Gloria Bistrița, FCM Tg Mureș, Rapid București, Gaz Metan Mediaș, FC Botoșani, U Cluj și Viitorul Constanța. Albuţ a apărat neîntrerupt poarta Gloriei din anul 2004 până în anul 2011, meciul de debut în Liga I fiind în 27 aprilie 2005, 1-2 la Galaţi cu Oţelul.

Călin Albuţ, este fără îndoială unul dintre cei mai iubiţi jucători care au evoluat de-alungul timpului la Gloria Bistriţa. Albuţ a reuşit performanţa de a apăra două lovituri de pedeapsă în semifinalele Intertoto din 2009, a devenit eroul Bistriţei. Işi aminteşte şi astăzi ziua de 14 iulie 2009, atunci când a reuşit să ducă echipa în finala cupei UEFA Intertoto, finală disputată în compania echipei spaniole Atletico Madrid.

Goalkeeper-ul dintre buturile Gloriei este cumnat cu un alt portar celebru al României, Bogdan Lobonţ. Fostul portar al naţionalei este căsătorit cu sora Crinei, soţia lui Albuţ.

 

Recommended For You

About the Author: Sarmasan Mihai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.