Uncategorized

Portarul Călin Albuț va apăra din nou poarta Gloriei Bistrița

de Mihai Sărmășan

Portarul Căllin Albuț a semnat cu 1.FC Gloria Bistrița. Născut la Bistrița, (23 mai 1981) experimentatul portar a evoluat în cariera sa pentru: FC Baia Mare, Gloria Bistrița, FCM Tg Mureș, Rapid București, Gaz Metan Mediaș, FC Botoșani, U Cluj și Viitorul Constanța. Albuţ a apărat neîntrerupt poarta Gloriei din anul 2004 până în anul 2011, meciul de debut în Liga I fiind în 27 aprilie 2005, 1-2 la Galaţi cu Oţelul.

Călin Albuţ, este fără îndoială unul dintre cei mai iubiţi jucători care au evoluat de-alungul timpului la Gloria Bistriţa. Albuţ a reuşit performanţa de a apăra două lovituri de pedeapsă în semifinalele Intertoto din 2009, a devenit eroul Bistriţei. Işi aminteşte şi astăzi ziua de 14 iulie 2009, atunci când a reuşit să ducă echipa în finala cupei UEFA Intertoto, finală disputată în compania echipei spaniole Atletico Madrid.

Goalkeeper-ul dintre buturile Gloriei este cumnat cu un alt portar celebru al României, Bogdan Lobonţ. Fostul portar al naţionalei este căsătorit cu sora Crinei, soţia lui Albuţ.