Uncategorized

Pr. Wilhelm Dancă: noutăți privind vizita papei Francisc în România. AUDIO

Pr. Wilhelm Dancă, s-a aflat zilele trecute la Roma pentru o reuniune de pregătire a vizitei papale, a vorbit într-un interviu, acordat pentru Vaticannews, despre noutățile care marchează trecerea pragului psihologic al celor o sută de zile care mai rămân până la venirea pontifului în România.

”Este nevoie de mai mare umanitate în țara noastră, de mai mare unitate între creștini, de mai mare atenție față de cei marginalizați, precum și dorința unei mai strânse legături între generații. Așteptăm și dorim ca Sfântul Părinte să atingă aceste lucruri în discursurile sale și în rugăciunile pe care le face pentru noi, astfel încât dorințele acestea să devină și fapte, cel puțin parțial”. Este convingerea pr. dr. Wilhelm Dancă, decanul Facultății de teologie romano-catolică a Universității din București, responsabil cu mass-media pentru vizita papei Francisc în România.

Programată în zilele 31 mai – 2 iunie 2019, vizita pontifului are etape la București, Iași, Șumuleu Ciuc și Blaj și se desfășoară sub motto-ul ”Să mergem împreună!”.

Vă oferim aici în format audio interviul realizat cu pr. dr. Wilhelm Dancă cu o sută de zile înainte de vizita papei Francisc în România.

Convorbirea, realizată în studioul ”Karol Wojtyla” de la Radio Vatican, abordează mai întâi semnalele care au venit din partea presei în această primă lună de la anunțul oficial al vizitei. O parte consistentă a interviului se ocupă de inițiativele care marchează parcursul de pregătire din perioada imediat următoare. În continuarea conversației se face referință la vizita de acum 20 de ani a Sfântului Ioan Paul al II-lea în România și legătura cu vizita papei Francisc. Pr. Wilhelm Dancă răspunde, succesiv, la întrebarea privind trăsăturile pastorale prin care crede că papa Francisc va reuși să atingă inima credincioșilor din România și a celor care vor urmări, în general, agenda călătoriei apostolice. În fine, se abordează așteptările pe care le trezește în opinia publică și în simțirea comună așteptata vizită a Sfântului Părinte.