Uncategorized

Praznicul Adormirea Maicii Domnului la Mănăstirea Rohia

Ca de fiecare dată, în 15 august, la Mănăstirea ,,Sfânta Ana” de la Rohia are loc prăznuirea Adormirii Maicii Domnului. Manifestările au început deja, ieri, 13 august 2019, și vor contiua până mâine seară, când credincioșii sosiți din toate colțurile țării, se vor întoarce la casele lor.

Astfel, marți, 13 august, la ora 12, Icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni și părticică din moaștele Sfântului Cuvios Irodion de la Lainici, aflate la mănăstire, au fost scoase din Paraclisul Sfântul Ierarh Nicolae în pridvorul bisericii mari pentru închinarea pelerinilor, unde vor ramânea pâna în dupa masa zilei de 15 august. La ora 17 a avut loc Vecernia şi Paraclisul Maicii Domnului, iar la ora 22, Miezonoptica si dezlegări.

Potrivit paginii de Facebook a mănăstirii (https://web.facebook.com/sfanarohia/), programul manifestărilor din zilele de miercuri (14 august) și joi (15 august) este următorul:

Miercuri, 14 august:
– ora 6,00 – Slujba Utreniei și sfânta Liturghie ;
– ora 18,oo – Vecernia mare cu Litie, Acatistul Adormirii Maicii Domnului săvârşite de către Preasfinţitul Părinte TIMOTEI Sătmăreanul Arhiereu Vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului înconjurat de un sobor de stareţi, preoţi si diaconi. Cuvânt de învăţătură al Preasfinţiei Sale, Preasfinţitul Părinte Timotei Sătmăreanul.- orele 21,30 – Slujba Privegherii: Utrenia, Prohodul Maicii Domnului, Paraclisul Maicii Domnului si Dezlegări.

Joi, 15 august; Praznicul Adormirii Maicii Domnului;

-ora 3,oo – Prima Sfântă Liturghie pentru împărtăşirea credinciosilor;

– ora 6,oo – Sfintirea Apei;
– ora 6,45 – Taina Sfântului Maslu de obște;
– ora 9,15 – Primirea Ierarhului de către soborul slujitor;
– de la 9,30 – Sfânta Liturghie arhierească oficiată în sobor de stareţi, preoţi şi diaconi de către Preasfinţitul Părinte TIMOTEI Sătmăreanul Arhiereu Vicar al Maramureșului și Sătmarului, în prezenţa a miilor de pelerini şi iubitori ai Maicii Domnului din Muntele cel sfânt al Rohiei. Cuvântul de învăţătură.
Toti credincioşi prezenţi la hramul Mănăstirii Rohia, vor primi o masa caldă din partea credincioşilor Parohiei Groşii Ţibleşului, atât în ajun după slujba Vecerniei cât şi în ziua Praznicului după Sfânta Liturghie.

Situată în Țara Lăpușului, Mănăstirea ortodoxă  ,,Sfânta Ana” Rohia a luat ființă în anul 1923.

 

Este posibil ca imaginea să conţină: cer, în aer liber şi natură

Este posibil ca imaginea să conţină: în aer liber şi natură