DIN TRANSILVANIA

Premieră medicală la SJU Bistrița: apararat utilizat în diagnosticarea și monitorizarea epilepsiei. FOTO

Din fericire, avem încă o premieră medicală la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa.  A ajuns noul aparat utilizat în diagnosticul și monitorizarea epilepsiei, iar acesta beneficiază și de sistemul de TELEMEDICINĂ. 

Dna. Deak Maria Gabriela – medic primar în Neurologie l-a utilizat deja și a declarat: „Dotarea cu acest electroencefalograf nou și performant a fost absolut necesară! Spitalul dispunea de unul, dar era foarte vechi (îl puteți vedea în imagini), iar acum, cu această nouă achiziție putem efectua investigații de calitate și, foarte important, avem posibilitatea de a obține a doua opinie medicală, prin telemedicină.

Chiar de aici, de la Spitalul Județean, cu ajutorul acestui sistem putem să dăm acces unui medic dintr-o clinică universitară sau dintr-un spital din rețeaua de telemedicină de oriunde din lume. Putem să ne consultăm, să facem schimb de experiență, atât în momentul înregistrării EEG în cabinet, cât și mai târziu, după înregistrarea traseului.

Pentru noi, dar mai ales pentru pacient este extrem de util și de important!

Mai mult, tot cu ajutorul acestui nou electroencefalograf, printre altele, putem să evaluăm leziunile cerebrale (accident vascular cerebral, tumori, traumatisme), tulburările de memorie, să depistăm unele encefalopatii datorate inflamației creierului, intoxicațiilor medicamentoase sau survenite în tulburari metabolice și chiar să-l utilizăm în stabilirea morții cerebrale.

Este o cu adevărat o investiție în sănătate extrem de utilă!”Acest aparat a costat 95.000 lei (19.981 euro), însă privind beneficiile, valoarea lui este inestimabilă.

sursa: Facebook Emil Radu Moldovan