EDUCAŢIE/CULTURĂ, Uncategorized

Premiul Societății Europene de Matematică, obținut de românca Ana Caraiani, profesoară la Imperial College London

Profesoară la Imperial College London, matematiciana Ana Caraiani a primit premiul Societății Europene de Matematică, pentru rezultate majore în cercetare, scrie http://edupedu..

Potrivit sursei citate,  Ana Caraiani a fost medaliată de 2 ori cu aur la Olimpiada Internațională de Matematică și este este singura femeie care câștigat de două ori prestigiosul concurs nord-american Putnam. A absolvit cu Summa cum Laudae Universitatea Princeton, și-a făcut doctoratul la Harvard, iar în prezent este profesor la Imperial College London.

Potrivit edupedu.ro, premiul Societății Europene de Matematică se atribuie o dată la patru ani, cu ocazia Congresului European de Matematică, pentru rezultate majore în cercetarea matematică, explică Societatea de Științe Matematice din România. Premiul se acordă către cercetători cu origini europene, cu vârsta mai mica de 35 de ani.

În 2007, Asociația pentru Femei în Matematică (Association for Women in Mathematics) i-a acordat lui Caraiani premiul Alice T. Schafer pentru excelență în matematică. Este unul dintre câștigătorii Whitehead Prize a London Mathematical Society, în 2018, notează Societatea Europeană de Matematică.

Sursă foto: edupedu.ro