Uncategorized

Preşedintele Iohannis a convocat CSAT pentru data de 4 septembrie

Preşedintele Klaus Iohannis a decis convocarea Consiliului Suprem de Apărare a Țării pe 4 septembrie, pe ordinea de zi figurând analiza propunerilor de rectificare a bugetului de stat al instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale pentru anul 2018.

Premierul Dăncilă l-a criticat ieri pe președintele Iohannis că nu a convocat până acum CSAT-ul pentru a aviza proiectul de rectificare bugetară.

Aceasta a amintit faptul că miniştrii au declanşat procedura convocării acestui for şi că rectificarea ar urma să aloce mai multe fonduri pentru educaţie şi sănătate.

Premierul Viorica Dăncilă: ,,Rectificarea bugetară – este unul dintre cele mai importante proiecte ale Guvernului care ar fi trebuit să fie adoptat în cadrul ședinței de astăzi. Din păcate, președintele României nu a găsit deschiderea, sau poate nu a avut timp, să convoace Consiliul Suprem de Apărare al Țării (CSAT) pentru analizarea și avizarea primei rectificări bugetare din acest an, deși proiectul se află în dezbatere publică încă de pe data de 6 august. În aceste condiții, Guvernul a luat decizia de a cere președintelui României convocarea în regim de urgență a CSAT. Am prevăzut mai mulți bani pentru sănătate, educație, administrație locală, pentru acele domenii care au avut o bună execuție bugetară, însă cu încadrarea în ținta de deficit bugetar de 2,97% din PIB”.