Uncategorized

Președintele Partidului Popular European, Joseph Daul: Klaus Iohannis “va conduce excelent” președinția UE

Preşedintele Partidului Popular European, Joseph Daul, spune că președintele Klaus Iohannis “va conduce excelent” președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene. Daul a transmis un mesaj pe Twitter, în care anunță că România preia astăzi președinția UE, fără a face vreo referire la Guvern, cel care va gestiona acest mandat.

“Astăzi România preia președinția UE. Președintele KlausIohannis este un luptător neobosit pentru stat de drept și combaterea corupției încă de la începutul mandatului său. Va conduce excelent președinția rotativă a UE”, a scris, pe Twitter, preşedintele Partidului Popular European, Joseph Daul.

Marți, 1 ianuarie 2019, România preia, de la Austria, președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene, pe care o va asigura până pe 30 iunie 2019, și va avea de gestionat dosare cu impact decisiv asupra viitorului Uniunii Europene – retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeană, negocierea viitorului buget european sau alegerile pentru Parlamentul European din mai 2019.