Profesorul năsăudean Gheorghe Pleș a obținut Premiul Academiei Române cu lucrarea ,,Școlile Năsăudului”

În Aula Academiei Române a avut loc, astăzi, 12 decembrie 2019, ceremonia de decernare a Premiilor Academiei Române pentru cele mai reprezentative creații științifice și culturale realizate în anul 2017. Printre cele 70 de premii care au fost acordate în acest an, unul a revenit profesorului Gheorghe Pleș  pentru lucrarea ,,Școlile Năsăudului-1635-2015”, lucrare în trei volume.

Premiile Academiei Române sunt în număr de 81,  fiecare având numele unei personalităţi din domeniile științific și cultural reprezentate în cele 14 secții ale Academiei Române. Profesorului Gheorghe Pleș i-a fost decernat premiul ,,Constantin Rădulescu-Motru” la secțiunea ,,Filosofie, teologie, psihologie și pedagogie”.  Profesorul Gheorghe Pleș a predat matematica mai bine de 40 de ani la Colegiului Național ,,George Coșbuc” din Năsăud, fiind aproape un deceniu și directorul acestei instituții de învățământ.

Premiile au fost înmânate de acad. Ioan-Aurel Pop, Președintele Academiei Române, în prezența Biroului Prezidiului și a membrilor Adunării Generale.

Sursă foto: Visit Năsăud

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană

Recommended For You

About the Author: Rusu Cristina

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.