Uncategorized

Puteți descoperi istoria județului, de Ziua Porților Deschise, la Arhivele Naționale Bistrița-Năsăud

Joi, 31 octombrie 2019, Direcția Județeană Bistrița-Năsăud a Arhivelor Naționale își deschide porțile pentru cei care vor să descopere, în documentele îngălbenite de vreme, istoria județului nostru.

,,În cei peste 80 de ani de activitate, principala atribuție a instituției noastre a fost aceea de a aduna, conserva și valorifica bogatul patrimoniu docuemntar, care la nivelul județului Bistrița-Năsăud este constituit din peste 7000 ml de documente, adică din peste 10 milioane de documente, cel mai vechi document original datând din anul 1350, căruia se adaugă cele peste 20000 de volume ale bibliotecii documentare. Diversitatea documentelor, a informației este cunoscută de cercetători din țară și străinătate, sala de studiu fiind frecventată anual de peste 300 de cercetărori.

Așadar, veniți la Arhive să descoperiți istoria, să vedeți o poezie scrisă de Coșbuc, consemnarea nașterii lui Rebreanu sau o scrisoare de dragoste a unui soldat plecat la război și alte asemenea mărturii și să vizitați un depozit de arhivă” ne îndeamnă șeful Serviciului Arhivele Naționale – Bistrița-Năsăud, dr. Cornelia Vlașin.

Evenimentul se desfășoară la sediul Arhivele Naționale Bistrița-Năsăud din strada Gării nr. 3-5, în 31 octombrie între orele 8 și 16,30.