Uncategorized

Quintana a câștigat de o manieră impresionantă etapa “regină” din Paris Nisa

Nairo Quintana (Arkea) a câștigat etapa “regină” din Paris Nisa, desfășurată între Nice și Valdeblore La Colmiane. Victoria la general i-a revenit lui Maximilian Schachmann (Bora), care și-a apărat cu succes tricoul galben pe ultima cățărare.

Ultima cățărare – 16,2 kilometri, cu 6,3% – reprezenta cadrul perfect pentru “artificii”, dovadă în acest sens victoria de acum doi ani, reușită de Simon Yates, pe o vreme potrivnică.

Mult timp, Thomas De Gendt, poate cel mai bun om de evadare din plutonul profesionist, a dat senzația că va reuși câștigarea etapei de azi. Dar belgianul nu a rezistat pe final, când atacul lui Quintana a fost încă o dată nimicitor.

Columbianul trăiește o a doua tinerețe după plecarea de la Movistar. A câștiat etapă (pe Mont Ventuoux, cu cea mai rapidă ascensiune din istorie) și generalul în Tour de La Provence, în februarie, pentru ca apoi să își mai treacă în cont o etapă și clasamentul general în Tour des Alpes Maritimes et du Var. Două curse mai mici, care nu au beneficiat de prezența unor rutieri de general precum Pinot, Nibali, Porte, Higuita sau Bardet, precum Paris Nisa, dar era clar pentru toată lumea că sud-americanul e în mare formă.

Atacul acestuia de sâmbătă a fost impresionant, el accelerând când din cursă mai rămăseseră 3,7 kilometri. L-a prins imediat pe bravul De Gendt, pentru ca apoi să nu le ofere vreo șansă urmăritorilor și să sosească având un avans de 46 de secunde.

Nairo Quintana ar fi fost cu siguranță în cărți pentru victoria la general, dar vânturile laterlae din primele trei etape i-au provocat o întârziere mare în raport cu ceilalți favoriți. De asemenea, columbianul a mai pierdut timp și la contratimp, probă pe care nu a îndrăgit-o vreodată.