Raluca Turcan, PNL: „În România ne îndreptăm spre o dictatură a fărădelegii”.

 

CCR a clarificat prin Decizia 611/2017 că se pot desfășura Comisii de anchetă paralel cu anchete ale Parchetului, Liviu Dragnea și acoliții spun că nu, relatează liderul deputaților PNL, Raluca Turcan.

Turcan: „Milioane de oameni au văzut acțiunile brutale împotriva românilor noștri iar dumneavoastră susțineți, în continuare, că nimeni din Guvern și sau altă instituție nu a încălcat legea.
Ilegalitatea evidentă din spatele acțiunilor ministrului Carmen Dan îi fac pe Liviu Dragnea și acoliții săi să încerce cu disperare acoperirea urmelor.

PNL solicită comisie de ancheta!

A fost un flagrant represiunea din piața Victoriei. Toată țara a văzut ce s-a întâmplat: sunt sute de victime, femei cu copii, vârstnici, oameni pașnici. Cine-și imaginează că aceste lucruri vor putea fi acoperite prin uneltirile lui Liviu Dragnea și Carmen Dan se înșală amarnic.
Fac următoarea afirmație pentru istorie: doamna Dăncila are sânge pe mâini. Este în egală măsura vinovată alături de dl. Dragnea care a ordonat direct represiunea și alături de doamna Carmen Dan care a fost la pupitrul de comandă al violențelor.

Refuzul unei condamnări a brutalităților îndreptate împotriva manifestanților pașnici indică un profil nedemocratic și înțelegem exact de ce dl. Dragnea și-a ales marionete în jurul său.

Nu puteți să nu știți ce s-a întâmplat. Totul s-a întâmplat, indiferent cât ați nega evidența, în piața Victoriei.
În Parlament, miniștrii se află sub incidența legii răspunderii ministeriale. În consecință: neraspunderea sau răspunsul mincinos se constituie infracțiune. Sunt întrebări de adresat și sute de răspunsuri de primit:
De ce forțele Ministerului de Interne au dispersat protestatarii în piața Victoriei cu mult înainte de miezul nopții?
Prefectul Capitalei a declarat că ordinul a fost semnat după miezul nopții. Prezența masivă a gazelor a fost semnalată începând cu 16.30 iar acțiunile de dispersare a protestatarilor au fost semnalate din acel moment și până la 22.

La ce oră a dat doamna Carmen Dan ordinul de dispersare?

Sunt atâtea suspiciuni care planează asupra activității doamnei Carmen Dan încât, singura soluție ar fi demisia acesteia de la conducerea Ministerului de Interne.

Și sunt foarte multe indicii care conduc către concluzia că doamna Dan face o gramadă de ilegalități.

Dacă în PSD sunt oameni care cred că miile de români loviți, agresați, familiile lor, opinia publică și internațională merită să afle adevărul, atunci vă rugăm să votați înființarea unei astfel de Comisii. Actuala conducere împinge Ministerul de Interne spre o zonă de ilegalități și controversă și acest aspect este nesănătos.

Într-o țară normală, și Doamna Dan, și cei care au folosit instituții împotriva românilor, ar fi clienții polițiștilor. Noi solicităm să răspundă în fața Parlamentului și să suporte consecințe politice. Iar Justiția să judece cu celeritate și să pedepsească vinovații!”.

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.