Uncategorized

Recunoștință pentru militari! Veterani ai teatrelor de operații, cetățeni de onoare ai comunei Dofteana (Bacău)

În ultima zi de vară din acest an, 25 de militari veterani ai teatrelor de operații au primit titlul de Cetățean de onoare al comunei Dofteana (județul Bacău). Prin această distincție, autoritățile locale și-au arătat aprecierea și recunoștința față de fii comunei care au reprezentat țara în misiunile internaționale din cele mai fierbinți zone ale planetei, unde și-au pus, nu o dată, viața în pericol.

Alături de cei 25 de militari distinși cu titlul de cetățean de onoare s-au aflat familiile acestora, dar și cel care i-a comandat în teatrele de operații, colonelul (r) Vasile Vreme, el însuși fiu al Dofteanei și cetățean de onoare al comunei încă din anul 2009. De altfel, fostul comandant al ,,Rechinilor Albi” în misiunile din teatrele de operații, a fost cel care a luat cuvântul, în numele celor 25 de militari, mulțumind administrației locale pentru distincția acordată militarilor.

,,Domnule primar, domnilor și doamnelor consilieri am luat la cunoștință cu multă bucurie, satisfacție și emoție, de hotărârea dumneavoastră ca noi, fiii comunei și militarii Armatei României să devenim cetățeni de onoare ai acestei minunate comunități. Acest lucru ne onorează nespus, dar ne și responsabilizează foarte mult. Chiar dacă viața ne-a purtat pe unii dintre noi departe de locurile natale, locurile copilăriei, în adâncul sufletelor noastre, am purtat și purtăm mereu icoana satului natal, a locurilor unde am rostit pentru prima dată ,,mamă” și în care am primit lumina lui Hristos. Aceste locuri deosebite, minunate, nu se uită niciodată și oriunde am fi în lume, inima și sufletul nostru rămân întotdeauna acasă, la părinții care ne-au crescut, în leagănul copilăriei noastre. 

Domnule primar, viceprimar și domnilor conislieri, ne rugăm ca bunul Dumnezeu și Maica Sfântă  să vă întărească cu harul și puterea lor în nobila misiune pe care o desfășurați în mijlocul comunității noastre. Aveți cel mai adânc respect din partea noastră, fii ai comunei Dofteana și militari ai țării”, a spus, printre altele colonelul (r) Vasile Vreme.

Cei 25 de militari veterani ai teatrelor de operații, deveniți recent cetățeni de onoare ai comunei Dofteana,  sunt membri ai Asociaţia ORDINUL MILITAR AL VETERANILOR DIN TEATRELE DE OPERAŢII, al cărui președinte este colonelul (r) Vasile Vreme.

Iată că militarii veterani ai teatrelor de operații încep să fie apreciați și la noi în țară și în acest context este de felicitat inițiativa primarului din Dofteana, Ec. Ioan Bujor,  care cinstește eforturile acestor militarilor,  conferindu-le titlul de cetățean de onoare și aprecierea publică de care merită să se bucure!