Uncategorized

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva pune în vânzare aproape 66.000 de pomi de Crăciun

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva pune în vânzare aproape 66.000 de pomi de Crăciun, din speciile brad, molid şi alte răşinoase.

Din totalul sus-menționat, 26.170 sunt puieți ornamentali pentru Crăciun proveniți din pepiniere proprii, iar 39.480 din culturi dedicate sub culoarele electrice, unde pot fi plantați doar pomi pentru Crăciun, sau din lucrări silvice de îngrijire a pădurilor, adică din extragerea arborilor tineri din culturi cu desime excesivă.

Din pepinierele silvice, pomii de Crăciun pot fi cumpărați cu rădăcină protejată sau direct în ghiveci, pentru a putea fi replantați după sezonul Sărbătorilor de iarnă. Soluția replantării pomilor de Crăciun este recomandată de specialității Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, fiind promovată în rândul tinerilor prin programele de educație forestieră, pentru implicarea acestora în gestionarea durabilă a pădurilor.

În privinţa preţurilor, brazii care provin din recoltare au preţuri cuprinse între 15 şi 35 de lei, iar cei în ghivece vor costa între 35 şi 250 de lei, în funcţie de mărime şi de costurile cu ambalarea.

La oferta de brazi a regiei Romsilva se adaugă marfa firmelor care importă brazi pentru sărbătorile de iarnă, dar şi cea a ocoalelor silvice private