POLITICĂ, Uncategorized

Rezistă coaliția de guvernare?! Liderii PSD discută astăzi în CEx despre pretențiile ALDE

Liderii PSD se întâlnesc astăzi  şedinţă a Comitetului Executiv al partidului, unde vor discuta și despre soarta  coaliţiei de guvernare, în contextul în care, liderii ALDE, parteneri ai PSD la guvernare,  negociază cu Pro România pentru formarea unei noi alianţe politice.

Surse politice, citate de Mediafax, precizează că premierul i-a convocat azi la Parlament pe liderii social-democrați din țară pentru a vedea cum să se poziționeze față de pretențiile ALDE, printre care: reducerea numărului de ministere la 19 şi alocarea unui număr mai mare de portofolii către o posibilă alianţă ALDE-Pro România.

În ultimele zile, membrii ALDE s-au arătat nemulţumiţi  și de rectificarea bugetară făcută de PSD prin realocarea unor sume de la ministere considerate prioritare (Educaţie, Sănătate şi Transporturi) şi tăierea  din banii destinați investiţiilor.

După şedinţa de Guvern de joi, unde a fost prezentat proiectul rectificării, Varujan Vosganian a transmis că ALDE aşteaptă discuţiile din coaliţie pentru a vedea ce fel de măsuri a identificat ministrul de finanţe Eugen Teodorovici pentru rezolvarea situaţiei. De asemenea, există nemulțumiri în cele două partide de la guvernare, PSD și ALDE, legate de faptul că nu s-a ajuns la un numitor comun în ceea ce privește un candidat unic la prezidențiale, fiecare partid anunțându-și propriul candidat la alegerile din noiembrie.

Ședința Comitetului Executiv al PSD va începe la ora 17. Rămâne de văzut care vor fi concluziile acesteia în privința coaliției de la guvernare.

Sursă foto: Digi 24