Uncategorized

Rezultate excepționale pentru echipa de juniori la Campionatul Mondial de Canotaj Cehia-2018

România a obținut rezultate foarte bune la Campionatul Mondial de Canotaj Juniori, ce au avut loc la Racice, Cehia. Medalii de au aur au obținut băieții la dublu și canotoarea Tabita Maftei.

Astfel, canotorii români au cucerit, în cadrul Campionatelor Mondiale care s-au desfășurat, în aceste zile, în Cehia, trei medalii, dintre care două de aur și una de bronz. Cu aceste rezultate, delegația „tricoloră” se clasează pe locul al patrulea în ierarhia pe medalii, după Statele Unite, Italia și Marea Britanie, la egalitate cu Cehia.

Tabita Maftei a câștigat medalia de aur în proba de simplu vâsle feminin, Florin Arteni-Fîntînariu și Laurențiu-Alexandru Danciu au obținut aur la dublu rame masculin, în vreme ce echipajul de opt plus unu feminin (Amalia Bucu, Simona Tătaru, Lorena Constantin, Gabriela Paraschiv, Alice-Elena Țurcanu, Iuliana Timoc, Alexandra Ungureanu, Laura Pal și Victoria-Ștefania Petrean) și-a adjudecat bronzul.

În urmă cu o săptămână, România a participat la Campionatele Europene de Canotaj pentru seniori de la Glasgow, în Scoția. Sportivii „tricolori” au luat startul în nouă probe, unde au obținut șapte medalii, iar, astfel, delegația României a încheiat Europenele pe primul loc, după numărul de medalii.

Marea campioană, Elisabeta Lipă, a postat un mesaj de felicitare pentru echipa României: ,,Este a treia frumoasă duminică de vară în care trăiesc marea bucurie sufletească de a asculta imnul României la un Campionat Mondial de canotaj și de a vedea tricolorul pe cel mai înalt catarg al prestigioasei întreceri din Cehia. A fost, de data aceasta, după cel de la tineret și seniori, rândul juniorilor și junioarelor să obțină victoriile și să ne bucure inimile ! Sunt mândră de acești juniori și junioare, unii dintre ei aflați la prima lor mare competiție internațională, care au reușit din nou să aducă onoare României, clasată pe locul 4 în lume.

Țin să îi felicit pe cei care au câștigat medaliile de aur, în ordine cronologică, băieții de la dublu rame, împreună cu foarte valoroasa noastră reprezentantă de la simplu feminin. Aici, în ce o privește pe Tabita, pe care o admir și o prețuiesc ca pe toate colegele sale, ca pe toți canotorii, aș mai adăuga un element de bucurie și mândrie. Originară din Talpa, comuna Cândești, localitate învecinată cu satul meu natal, Tabita a rămas fără parteneră la dublu rame,din cauza nefericitei accidentari a colegei sale, cu doar doua săptămâni înainte de concurs, a depășit toate greutățile apărute în viața ei și a devenit, iată, campioană mondială de junioare într-o manieră și după o finală entuziasmantă. Felicitări din toată inima, Tabita ! De asemenea, sunt mândră și le felicit pe fetele din barca de opt plus unu, care au cucerit o importantă și prețioasă medalie de bronz, păstrând tradiția medaliilor românești in această frumoasă probă și promițând medalii și mai strălucitoare.
Dar recunoștința mea merge și către cei care s-au clasat pe locul 4, foarte aproape de podium, fetele și băieții de la patru rame, sau pe locul 5, băieții de la patru vâsle, pentru că toți vor cuceri în curând medaliile de care au fost foarte aproape. De asemenea, le mulțumesc și îi felicit pe toți sportivii noștri prezenți la Racice, mai ales că unii au fost la primul lor campionat mondial. Viitorul vă aparține, am mare încredere și sunt mândră de voi toți !
Mulțumesc și felicit cluburile de la care au venit sportivii, pe cei care îi pregătesc la cluburi și la Centrele Naționale Olimpice. De asemenea, mulțumesc familiilor sportivilor și îi felicit sincer pe colegii mei de la Federația Română de Canotaj, care au depășit toate condițiile grele ale perioadei actuale.
Canotajul românesc are viitor, s-a dovedit în aceste săptămâni ale ”Mondialelor” de tineret și juniori, între care am consemnat și marea performanță de la Glasgow, locul 1 în Europa la seniori !
HAI ROMÂNIA !”, a încheiat fosta mare campioană.