DIN TRANSILVANIA, Uncategorized

Proiecte eTwinning derulate în Liceul cu Program Sportiv Bistrița, în timpuri pandemice

Timpuri pandemice…

Care e primul gând când auzi aceste cuvinte? Izolare? Frică? Medici? Moarte? Fiind elev, te-ai gândi doar la școala online? Sau ai încerca să valorifici timpul pe care îl petreci acasă și în fața calculatorului altfel?

Elevii de la Liceul cu Program Sportiv din Bistrița au reușit să ,,provoace pandemia’’ și să evidențieze faptul că starea ta de bine depinde doar de tine și de modul în care reușești să păstrezi legătura cu ceilalți.

Elevii din clasele IX F, X E,VIII A, IX C, XI F au participat la două proiecte internaționale inițiate de Turcia. Proiectele eTwinning „Challenge Against Pandemic-CAP” și ”I Draw With What I Feel” au fost un periplu de excepție prin mai multe instrumente digitale precum : CANVA, JIGSAWPLANET, PADLET, SCRATCH, STORYJUMPER, FLIPGRIP, SMULE, MILANOTE etc. Acestea au fost doar un prilej pentru a învăța și mai multe de la o perioadă care părea a oferi doar tristețe și dezolare. Elevii au fost coordonați de profesorii Iliin Ionela, Erenț Silvia, Berințan Carmen, Drăguș Rodica.

Elevii noștri, într-o perioadă de 8 luni (octombrie – mai), au participat în parteneriat cu 12 școli din Turcia, Italia, Georgia, Macedonia, Albania și Ucraina, la un număr foarte mare de activități. Toate acestea au adus un plus de valoare exersării limbii engleze, utilizării instrumentelor digitale, deschiderii orizontului multicultural.

Nu este disponibilă nicio descriere.

De asemenea, un al treilea proiect eTwinning intitulat ”Environmental Awareness in Words” coordonat de Turcia şi având ca ţări partenere România şi Polonia, şi-a propus pe perioada septembrie 2020- iunie 2021 să dezvolte încrederea în sine a elevilor, dar și conştiinţa păstrării unui mediu înconjurător curat prin diverse activităţi online pe platforma europeană eTwinning, utilizând instrumente Web 2 cu scopul creării de produse inedite prezentate online în cadrul întâlnirilor şi schimburilor de experienţă internaţionale.

Elevii din clasele IX F, X E, VIII A, VII A, XI F au fost ghidați de profesorii Iliin Ionela, Erenț Silvia, Berințan Carmen şi Ujică Luminiţa și s-au remarcat în numeroase activităţi prevăzute în cadrul acestui proiect. Elevii noştri au avut oportunitatea să-şi exerseze abilităţile de limba engleză şi să interacţioneze în echipe internaţionale cu elevii din ţările partenere.

Mai mult, pentru a pune în valoare patrimoniul cultural, trăsăturile istorice şi culturale specifice geografiei şi locurilor în care trăim, elevii au creat poveşti digitale utilizând diverse aplicaţii de actualitate precum Storyboardthat, Storyjumper, Comica, Voky, Padlet şi Wordart.

Nu este disponibilă nicio descriere.

Elevii din clasele a VII-a, a VIII-a, a IX-a F, a X-a E ,a XI-a F şi-au adus aportul în cadrul unui al patrulea proiect eTwinning intitulat ”Story Bag”. În acest proiect colaborează Turcia, România, Azerbaidjan şi Germania. Elevii au fost îndrumați de profesorii Iliin Ionela, Ujică Luminiţa şi Guiu Octavian.

Acest proiect se derulează pe o perioadă 6 luni (ianuarie –iunie 2021) și are ca scop îmbunătățirea abilităţilor lingvistice şi digitale ale elevilor de la Liceul cu Program Sportiv.

Prof. Iliin Ionela, Berințan Carmen, Erenț Silvia, Ujică Luminița

Liceul cu Program Sportiv, Bistrița