Uncategorized

Româncă decorată de preşedintele Italiei pentru curaj

Roxana Roman, o româncă de 34 de ani stabilită la Roma, a primit, pe 29 decembrie, de la preşedintele Italiei, Sergio Mattarella, titlul “Cavaler al Ordinului de Merit al Republicii Italiene”, pentru “contribuţia sa în afirmarea valorii legalităţii”, informează Hotnews.ro.

Roxana Roman este proprietara unui bar, “Roxy Bar”, de la periferia Romei – în cartierul Romanina – şi în 2018 a avut curajul să denunţe membrii unui clan interlop din capitala Italiei, clanul Casamonica, pentru agresiune.

Pe 1 aprilie 2018, patru din membrii familiei Casamonica au intrat în localul românilor, unde au început să-l insulte pe soţul Roxanei, Marian. O clientă cu dizabilităţi a luat apărarea românului, ceea ce a declanşat furia celor patru. Marian şi clienta barului au fost loviţi, iar localul a fost devastat.

Cei doi români au făcut denunţ la poliţie, chiar dacă au primit numeroase ameninţări pentru a-şi retrage acuzaţiile.

Ulterior, Roxana Roman a declarat presei din Peninsulă că gestul ei este unul normal şi nu se consideră o eroină. După episodul din luna aprilie, doi dintre agresori, Alfredo şi Vincenzo Di Silvio, au fost condamnaţi la patru ani şi 10 luni, respectiv patru ani şi 8 luni de închisoare. Bunicul agresorilor, Enrico, care se afla în arest la domiciliu, a fost condamnat pentru ameninţări la 3 ani şi 2 luni de închisoare.