România a câștigat prima medalie la Jocurile Invictus 2018

România și-a adjudecat prima medalie la Jocurile Invictus. Dumitru Paraschiva a cucerit bronzul în proba de canotaj în sală. La Jocurile Invictus, patronate de prințul Harry al Marii Britanieii și găzduite în 2018 de orașul australian Sydney, participă militari răniți pe front.

Timp de 8 zile, 500 de participanţi din 18 ţări se aliniază la startul a 12 întreceri. La Sydney, delegația tricoloră este formată din 15 competitori. În 2017, la Toronto, echipa României a obţinut 4 medalii, între care una de aur. Născut în 1983, în județul Brașov, tată a doi copii, plt. adj. Dumitru Paraschiva este încadrat la Centrul de Instruire pentru Infanterie și Vânători de Munte “Constantin Brâncoveanu” Făgăraș.

Tânărul a fost rănit în anul 2009, în Afganistan. Pe timpul unei misiuni de intervenţie rapidă, aflat într-o patrulă mixtă, împreună cu o echipă genistică americană, autovehiculul uşor blindat de tip Humvee, în care se afla, a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat. Militarii au fost atacaţi, concomitent, cu focuri de armament uşor de infanterie şi lovituri de aruncător de grenade antitanc. A suferit un traumatism cranio-cerebral şi a stat aproape două luni în comă indusă (gradul II de invaliditate).

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.