Uncategorized

România Centenar – tema Târgului Internaţional Gaudeamus

“România Centenar” este tema de anul acesta a Târgului Internaţional Gaudeamus – Carte de Învăţătură, organizat de Radio România, târg care s-a deschis ieri la Pavilionul Central Romexpo din Capitală.

“Cartea reprezintă excelenţa şi celebrând-o, ne celebrăm pe noi şi ne amintim de valorile spirituale ale acestui pământ” – afirmă preşedintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, preşedinte de onoare al Târgului Gaudeamus.

Ioan Aurel Pop: O invitaţie pentru publicul românesc să celebreze cartea. Cartea merită plasată pe un piedestal, pentru că, aşa cum spuneam la deschidere, cuprinde în ea toată înţelepciunea omenirii şi un fragment din această înţelepciune este şi înţelepciunea românească, de care trebuie să ţină seama toţi.

Imediat după deschiderea târgului, Editura Şcoala Ardeleană a organizat loc un eveniment de excepţie. Istoricii Ioan Aurel Pop, Liviu Maior şi Vasile Puşcaş, toţi profesori ai Universităţii Babeş-Bolyai, au conferenţiat pe tema Unirii de la 1918 şi au evocat personalităţile transilvănene, care au contribuit la actul de la 1918.

300 de expozanţi propun, până duminică, la Gaudeamus, 900 de evenimente, iar reducerile la cărţi sunt substanţiale.

Vremea

Bistrita Bistrita-Nasaud Romania
Senin
Senin
-2°C
Vânt: 0 km/h SSV