Uncategorized

România-Croația, meciul de debut al tricolorilor la Campionatul European U21

de Mihai Sărmășan

Naționala de tineret a României debutează astăzi la turneul final al Campionatului European U21 împotriva reprezentativei similare a Croației.Meciul poate fi urmărit în direct pe TVR 1 și TVR HD începând cu ora 19,30.

România U21 are un obiectiv măreț la Euro U21: calificarea în semifinale. Cel puțin pe hârtie, Croația este cel mai accesibil adversar, pentru că din Grupa C mai fac parte Franța U21 și Anglia U21.  Nedelcu este titular indiscutabil la națională. Cum Man, Ianis Hagi și Pușcaș nu pot lipsi din formația de start, singurul semn de întrebare este în privința mijlocașului ofensiv de pe partea stângă. Postul este disputat între Ivan și Florinel Coman. Jucătorul lui FCSB are prim-planul.

Croații sunt mult mai bine cotați decât tricolorii. De exemplu Vlasic, mijlocașul ofensiv al lui ȚSKA Moscova, este evaluat la 20 de milioane de euro. La rândul său, atacantul Brekalo, de la Werder Bremen, este cotat la 10 milioane de euro. Din lot face parte și marea speranță a fotbalului croat, Halilovic, care are în CV echipe precum FC Barcelona, Hamburg SV și AC Milan. Croația U21 a înscris în toate meciurile din preliminariile Euro 2019.

Este prima întâlnire între naționalele de tineret ale României și Croației.