EDUCAŢIE/CULTURĂ, Uncategorized

Romică, cel mai tânăr membru al Rezervației de zimbri din Hateg. Video

Rezervaţia din pădurea Slivuţ, de lângă Hațeg, este unul dintre puţinele locuri din Europa unde trăieşte zimbrul (Bison bonasus). Această rezervație a fost înfiinţată în toamna anului 1958, când o pereche de zimbri,  Podarec şi Polonka, a fost adusă din Polonia. De atunci, la Hateg s-au născut în jur de 50 de pui de zimbru care au primit un nume care începe cu Ro (de la România). O parte dintre acești pui au fost duși în alte rezervații de zimbri din țară.

În aceste zile, la Hațeg, atracția rezervației este Romică, cel mai tânăr zimbru de aici. Imagini video cu acesta au fost postate pe pagina de Facebook a Romsilva, care administrează Rezervația de zimbri din Hațeg.

,,Rezervaţia se întinde pe o suprafaţă de 50 de hectare, acoperite cu păduri 🌳🌲🌳🌲 de carpeni, stejari şi brazi . În prezent, mai sunt aproximativ trei mii de exemplare de zimbri în toată lumea.

 Zimbrul este cel mai mare animal din fauna continentului european. Masculul poate ajunge și la 920 de kilograme, iar femelele sunt mai mici, cu o greutate între 320 și 640 kg.zi.

 Zimbrul a fost reintrodus acum șase decenii în fauna țării de silvicultorii români la peste două sute de ani de la dispariția sa din fauna României, iar în timp au fost create mai multe nuclee de zimbri în România.

ℹ️ Regia Nationala a Padurilor – Romsilva administrează trei nuclee de zimbri, la #Bucșani #Hațeg și #VânătoriNeamț cu un efectiv total de peste o sută de exemplare” arată sursa citată.

Sursă foto: adevarul

Sursă video: Romsilva