Roxana Mărăcineanu, vicecampioană olimpică franceză de origine română, ministru în Guvernul din Franța

Corina Mărăcineanu, vicecampioană olimpică la 200 metri spate la Jocurile Olimpice de la Sydney, a devenit astăzi ministru al Sporturilor în Franța după ce predecesoara sa, Laurei Flessel a demisionat invocând motive personale. Roxana Mărăcineanu s-a născut la 7 mai 1975, la Bucureşti, a emigrat în Franţa în 1984, iar în 1998, a devenit prima sportivă din Franţa care a cucerit tilul mondial la nataţie. În anul 2004, s-a retras din sport și a activat ca și consultant la posturi TV, dar și consilier politic în Île de France.

Potrivit Digi 24, anul trecut Roxana Mărăcineanu a acordat un interviu pentru Le Parisien, în care povesteşte cum a fugit în Franța cu familia.

Trăiam la Bucureşti şi tatăl meu a fost trimis la Alger cu serviciul (n.r. – era inginer de lucrări publice). Mama mea şi fratele meu i s-au alăturat, apoi a fost rândul meu în timpul vacanţelor şcolare. Şi în momentul revenirii, în loc să luăm zborul spre România, ne-am îmbarcat pentru Franţa… Nu înţelegeam cu adevărat ce se se întâmplă. Am cerut azil politic, nu puteam merge la hotel, nu cunoşteam pe nimeni la Paris şi am dormit câteva nopţi în maşina noastră Renault 16. Dar pentru noi era o aventură, era amuzant, nu avea nimic trist…”, a precizat aceasta în interviu.

Despre Jocurile Olimpice de la Sydney, din  anul 2000, când a devenit vicecampioană olimpică fiind invinsă de o româncă (Diana Mocanu), Roxana Mărgineanu își amintește în curpinsul interviului:,,Psihic, cariera mea m-a ajutat să fiu cea mai bună, m-a scos dintr-o echipă a Franţei care stagna. Reversul medaliei a fost că, atunci când a trebuit să concurez împotriva unei românce, nu am fost capabilă să o înving. Nu am putut fi niciodată atât de emoţionată ascultând imnul român pe podium (n.r. – Roxana suspină). Nu îmi era destinat, dar l-am luat ca fiind şi pentru mine.Sursă foto: Digi 24

Recommended For You

About the Author: Rusu Cristina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.