S-a deschis Târgul de Carte de la Madrid

Târgul de Carte de la Madrid, la care România este ţară invitată până pe 10 iunie, s-a deschis vineri seară, în prezenţa a numeroase oficialităţi din Spania şi din ţara noastră. La evenimente au participat Majestatea Sa Margareta, Principele Radu Duda şi scriitorii Mircea Cărtărescu, Ioana Pârvulescu şi Ioana Nicolae.

România țară invitată de onoare reprezintă o oportunitate excelentă pentru a sărbători relațiile dintre spanioli și comunitatea românească, devenită grupul cel mai numeros de străini din Spania. Astfel, se va organiza o serie de evenimente cu scriitori români de expresie spaniolă. De asemenea, la standul României se vor putea achiziționa peste 100 de titluri ale autorilor români traduși în spaniolă și aproximativ 300 de titluri în limba română.

Scriitorul Mircea Cărtărescu este foarte apreciat în spațiul hispanic, anul trecut a fost invitat la Guadalajara, iar acum este scriitorul vedetă al Targului de Carte de la Madrid, ediția din acest deschizându-se cu o conferință a autorului român. Lumea s-a înghesuit, a stat la coadă zeci de minute pentru a prinde un loc la conferința ,,Utopia lecturii’ susținută de scriitorul român. Tot vineri, Majestatea Sa Regina Margareta, Custodele Coroanei române, a vorbit despre ,,Coroana și România modernă“. Conferința a avut loc la Standul României

,,Târgul de Carte de la Retiro este o oportunitate excepțională de diplomație culturală pentru România. Spaniola este limba în care se traduce cel mai mult carte românească. Timp de 17 zile, la Târgul de Carte de la Madrid sunt prezenți 60 de scriitori români de top, suntem reprezenți aici de elita românească literară. Nu vorbim însă doar de carte, vorbim de o serie de evenimente culturale conexe târgului prin care țara noastră își pune în evidență cultura în Spania”, a subliniat vicepreședintele ICR, Mirel Taloș.

Duminică, 27 mai 2018, la ora 10.30, Majestatea Sa Regina și Principele Radu vor participa la slujba de la Catedrala Episcopală Română din Madrid, unde se vor întâlni cu membri ai comunității românești. Sfânta Liturghie va fi oficiată de Preasfinția Sa Timotei, episcopul ortodox român al Spaniei și Portugaliei. Luni, 28 mai 2018, Majestatea Sa Regina Margareta și Principele Radu vor vizita Comitetul Olimpic spaniol, Crucea Roșie spaniolă și Comitetul Național Paralimpic. În cursul vizitei, Majestatea Sa și Principele Consort se vor întâlni cu Familia Regală spaniolă.

Fotografia postată de Alexandra Sima.

Fotografia postată de Simona Chitan.

Fotografia postată de Ioana Nicolaie.

foto: facebook Ioana Nicolaie

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.