Uncategorized

S-a lansat Enciclopedia digitală „România 1918. Oameni, momente și imagini”

Fundația SIVECO a lansat enciclopedia digitală „România 1918. Oameni, momente și imagini”, „o producție SIVECO România în parteneriat cu instituții prestigioase de cultură și personalități ale societății românești.”

,,Enciclopedia digitală „România 1918” celebrează oamenii și momentele cheie care au făcut posibilă întregirea României acum 100 de ani, fiind o colecție unică de sute de imagini rare, filme, vizualizări în 3D ale unor monumente care comemorează Marea Unire, arme din Primul Război Mondial, fotografii de epocă animate, mărturii de pe front și din spatele frontului.”

„Enciclopedia este dedicată miilor de românce și de români, femei, bărbați și copii, profesori și preoți, avocați și ingineri, țărănci și prințese, soldați și generali, oameni simpli sau erudiți inventatori, pictori, scriitori sau muncitori care s-au sacrificat pentru ca România să fie cea întreagă de astăzi. În egală măsură, ea este dedicată celor care poartă în suflet credința în România și în destinul curajos al națiunii române. Veți afla în această Enciclopedie poveștile unor oameni care nu apar în manualele din care învățăm la școală, dar sunt mult mai prețioși prin caracterul lor decât mulți dintre cei care au notorietate”, a declarat Radu Jugureanu, coordonatorul proiectului și director eContent SIVECO România.

„Aplicația se poate descărca gratuit de pe orice platformă sau din http://romania1918.eu începând din 3 aprilie a.c.

În cadrul aplicației există peste 370 de imagini rare provenite din colecții particulare sau muzeale (dintre care unele au fost animate), 8 filme de epocă, 12 obiecte 3D, 24 de hărți digitale interactive și grafice cu informații.

Consiliul științific al enciclopediei este format din personalități ale științei, istoriei și culturii românești: General Prof. Univ. Dr. Mihail E. Ionescu, Prof. Univ. Dr. Corneliu Mihail Lungu, istoricul Neculai Moghior, Prof. Univ. Dr. Ioan Opriș, Lt. Gen. (ret.) Dr. Dumitru Dorin Prunariu, Prof. Univ. Dr. Gheorghe Sbârnă, Prof. Univ. Dr. Ioan Scurtu, Dr. Simona Tănăsescu, prof. Simona Tănase, Dr. Doru Dumitrescu și Dr. Gabriel Leahu.”