Uncategorized

S-a stabilit lotul României pentru meciul cu Cehia din Fed Cup

de Mihai Sărmășan

Florin Segărceanu a anunțat lotul României pentru confruntarea contra Cehiei va fi mai mare decât la precedentele confruntări din Fed Cup, ca urmare a noilor reglementări ale ITF, care prevăd ca un total de cinci jucătoare să aibă drept de joc pentru meciurile din 2019, față de patru, cum era până anul trecut. Chiar dacă Sorana Cîrstea și-a anunțat retragerea din echipa României, lotul pe care îl are la dispoziție Florin Segărceanu rămâne unul competitiv.

Căpitanul echipei de Fed Cup are la dispoziție un total de cinci jucătoare din top 100 WTA. Astfel, jucătoarele alese sunt Simona Halep (3 WTA la simplu), Mihaela Buzărnescu (28 WTA la simplu / 27 WTA la dublu), Irina Begu (71 WTA la simplu / 37 WTA la dublu), Ana Bogdan (99 WTA la simplu) şi Monica Niculescu (100 WTA la simplu / 69 WTA la dublu).

Cehia, campioana en-titre, are un lot foarte bine echilibrat, chiar în ciuda absenţei celei mai importante jucătoare, Petra Kvitova, care a anunţat că nu va participa la duelul care va avea loc pe 9-10 februarie, la Ostrava. Karolina Pliskova (5 WTA la simplu), Katerina Siniakova (38 WTA la simplu şi 1 WTA la dublu) şi Barbora Krejcikova (2 WTA la dublu) vor face parte din lot cu siguranță. Marketa Vondrousova (73 WTA la simplu) și Krystina Pliskova (90 WTA la simplu) vor completa, cel mai probabil, lotul Cehiei.

Partida de la Ostrava va conta pentru calificarea în semifinalele Fed Cup, Grupa Mondială.