OPINII, Uncategorized

Să nu „idolizăm negaționalismul”!

Autor: Ciprian Mihali

Prostia monumentală a lui Dăncilă lovește din nou, dar de data asta lovește dublu și năprasnic : ea nu doar că inventează un cuvânt oribil, dar și dovedește că habar nu are despre ce vorbește. „Vom organiza un eveniment care-și propune să contribuie la sprijinirea combaterii negaționalismului și a Holocaustului”. Foarte sincer, numai prostia poate să scuze enormitatea rostită de această dată. Cum vine asta, să sprijinim combaterea Holocaustului?

Dincolo de semnificația sa profund tragică, evenimentul numit „Holocaust” nu poate fi combătut, pentru că este un eveniment istoric, așa cum tot evenimente istorice (dar având cu totul alte semnificații, desigur), sunt Marea Unire sau lupta de la Posada sau arderea pe rug a Ioanei d’Arc. Cum am putea oare să combatem vreunul din aceste evenimente? E limpede ca apa de cristal că Viorica Dăncilă habar nu are ce a fost Holocaustul…

În mintea atât de plăpândă a acestei femei tencuite din greu ca să pară că rezistă la intemperiile gândirii și acțiunii politice, „negaționalismul” e aproape un fel de „naționalism”, adică asocierile ei mentale sunt pur fonetice, fără nicio legătură cu sensul cuvintelor.

De aceea, în termenii ei, vă propun să nu „idolizați negaționalismul” și să sprijiniți combaterea prostiei periculoase mergând la vot, ca să salvăm ce se mai poate salva din țara asta siluită de analfabeți și ticăloși.

LE : Cred că Vio D. m-a inspirat. „Negaționalismul” este negarea naționalismului, iar noi, pentru că suntem patrioți, români adevărați și naționaliști, trebuie să-l combatem. „Negaționalismul” este practicat doar de dușmanii patriei.