DIN TRANSILVANIA, LIFESTYLE, Uncategorized

Saber Guardian 19. Imagini inedite de la ceremonia de deschidere desfășurată în Cincu

Astăzi, la ora 10, simultan în cinci poligoane militare din țară s-a dat startul celui mai mare exercițiu militar  multinațional la care participă Armata României, ,,Saber Guardian 2019” (SG 19). Una dintre aceste locații este Centrul Național de Instruire Întrunită ,,Getica” din localitatea Cincu (județul Brașov) unde se vor desfășura două dintre cele mai importante exerciții militare conexate cu Saber Guardian 19, respectiv Wind Spring 19 și Swift Response 19, la care vor participa aproximativ 3.500 de militari cu peste 500 de mijloace tehnice și echipamente de luptă.

Potrivit paginii de Facebook a Forțelor Terestre Române, ceremonia de deschidere de la Cincu a avut loc în prezența generalului-maior Joe Jarrard, locțiitorul comandantului Forțelor Terestre ale Statelor Unite în Europa și a  generalul-maior Dorin Ioniță, comandantul Comandamentului Forțelor Întrunite.

Ceremonia de deschidere de la Cincu a fost coordonată de către comandantul Brigăzii 81 Mecanizată, generalul de brigadă Mircea Gologan, într-o manieră originală, în acest an. Astfel, potrivit sursei citate, în  locația numită ,,Crucea Nord Cincu” au fost dispuși 1800 de militari (inclusiv din Albania, Bosnia-Herțegovina, Bulgaria, Germania, Statele Unite ale Americii și Ucraina) și tehnică rezultând o expoziție statică surprinsă în fotografii spectaculoase.

Potrivit organizatorilor, în poligonul Cincu, sub comanda locțiitorului comandantului Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, generalul de brigadă Nicolae Tonu, timp de trei săptămâni se vor desfășura exerciții militare care vizează două obiective principale ale programului multinațional de instrucție: creșterea interoperabilității între structurile participante și întărirea cooperării militare în domeniul securității regionale.

Activitățile de instruire în comun planificate în cadrul SG19 includ, conform organizatorilor, exerciții tactice de stat major și cu trageri de luptă, forțări ale cursurilor de apă, deplasarea tactică a Regimentului 2 Cavalerie al SUA din Germania în România, precum și activități cu specific medical.

Pentru eficientizarea activităților de instruire în context internațional, SG19 a fost conexat cu o serie de alte exerciții naționale si multinaționale, numărul total de militari participanți ridicându-se, astfel, la aproximativ 13.500 de militari din 14 țări aliate și partenere (Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Germania, Marea Britanie, R. Moldova, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Spania, Turcia, Ucraina, și SUA), dintre care 7.600 vor reprezenta Armata României.

Sursă foto: Brigada 81 Mecanizată

Este posibil ca imaginea să conţină: 14 persoane, în aer liber

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, iarbă şi în aer liber

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, iarbă, cer, în aer liber şi natură

Este posibil ca imaginea să conţină: în aer liber

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni şi în aer liber

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, stând în picioare, în aer liber şi natură

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni şi în aer liber

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, cer şi în aer liber

Este posibil ca imaginea să conţină: 2 persoane, în aer liber

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, iarbă, cer, în aer liber şi natură