Uncategorized

Șapte zimbri în libertate, din care doi pui, se hrănesc într-o pădure din Neamţ. Video

Șapte zimbri în libertate, din care doi pui, se hrănesc într-o pădure din Parcul Natural Vanatori Neamt cu merele strânse de elevii voluntari care participă la concursul ”Ana are mere…pentru zimbri”, organizat de colegii noștri pentru a responsabiliza și implica reprezentanții comunităților locale în programul prin care zimbrii au fost reintroduși, în libertate, în natură.

Imaginile au fost realizate în zona Agapia de colegii noștri Lică Balmoj și Iulian Câlță, în timpul acțiunilor de monitorizare a turmelor de zimbri în libertate.

Hrana suplimentară este oferită zimbrilor în zone îndepărtate de așezările umane, pentru a evita contactul acestora cu membrii comunităților locale.
Timp de două secole, zimbrii au dispărut din fauna României, până în 1958, când au fost aduse în țară câteva exemplare.

În urmă cu șase ani, specialiștii Romsilva din cadrul Parcului Natural Vânători Neamț au eliberat primele exemplare în natură, iar în prezent, numărul zimbrilor liberi a crescut la 38 de exemplare, inclusiv 14 născuți în libertate.

Turmele de zimbri liberi și-au extins arealul la câteva zeci de mii de hectare. În semilibertate se află alte 13 exemplare de zimbru și 3 viței născuți anul trecut, iar în captivitate alte 7 exemplare.

Specialiștii Romsilva eliberează noi exemplare de zimbru în fiecare an, în urma unui proces îndelungat de selecție și acomodare.

Parcul Natural Vânători Neamț este singurul loc din Europa în care există concomitent zimbri în libertate, semilibertate și în captivitate, parcul fiind introdus în prestigiosul ”Top 100 de destinații sustenabile”, clasament internațional realizat de experți internaționali în turism sustenabil.

Credit video: Lică Balmoj și Iulian Câlță, Parcul Natural Vânători Neamț

Zimbri în libertate se hrănesc cu mere în Parcul Natural Vânători Neamț din cadrul Romsilva

Șapte zimbri în libertate, din care doi pui, se hrănesc într-o pădure din Parcul Natural Vanatori Neamt cu merele strânse de elevii voluntari care participă la concursul ”Ana are mere…pentru zimbri”, organizat de colegii noștri pentru a responsabiliza și implica reprezentanții comunităților locale în programul prin care zimbrii au fost reintroduși, în libertate, în natură.Imaginile au fost realizate în zona Agapia de colegii noștri Lică Balmoj și Iulian Câlță, în timpul acțiunilor de monitorizare a turmelor de zimbri în libertate.Hrana suplimentară este oferită zimbrilor în zone îndepărtate de așezările umane, pentru a evita contactul acestora cu membrii comunităților locale.Timp de două secole, zimbrii au dispărut din fauna României, până în 1958, când au fost aduse în țară câteva exemplare. În urmă cu șase ani, specialiștii Romsilva din cadrul Parcului Natural Vânători Neamț au eliberat primele exemplare în natură, iar în prezent, numărul zimbrilor liberi a crescut la 38 de exemplare, inclusiv 14 născuți în libertate. Turmele de zimbri liberi și-au extins arealul la câteva zeci de mii de hectare. În semilibertate se află alte 13 exemplare de zimbru și 3 viței născuți anul trecut, iar în captivitate alte 7 exemplare. Specialiștii Romsilva eliberează noi exemplare de zimbru în fiecare an, în urma unui proces îndelungat de selecție și acomodare.Parcul Natural Vânători Neamț este singurul loc din Europa în care există concomitent zimbri în libertate, semilibertate și în captivitate, parcul fiind introdus în prestigiosul ”Top 100 de destinații sustenabile”, clasament internațional realizat de experți internaționali în turism sustenabil.Parcul Natural Vânători Neamț, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și natural administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este situat în nordul județului Neamț. Se întinde pe o suprafață de 30.818 hectare, din care 26.190 de hectare păduri, pe versanul estic al Munților Stânișoarei și Subcarpații Neamțului, acoperind bazinul Ozanei și al Cracăului. Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva administrează trei nuclee de zimbri, la #Bucșani #Hațeg și #VânătoriNeamț cu un efectiv total de peste o sută de exemplare. Credit video: Lică Balmoj și Iulian Câlță, Parcul Natural Vânători Neamț***** European Bisons eating apples in Vânători Neamț Natural Park, in #Romania. European Bison was reintroduced in Romania in 1958 and six years ago, the first Europen Bisons were released in nature at Vânători Park Natural Park. At this moment there are 36 European Bisons at large, including 12 born free. National Forest Administration – Romsilva manages three European Bison cores, at Bucșani, Hațeg and Vânători Neamț, with more than 100 European Bisons. #DezvoltareDurabilă #AriiProtejate #ConteazăPentruViitor #Păduri #Silvicultură #România #Natură #Forests #Bison #EuropeanBison #wildlife

Publicată de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva pe Marţi, 30 octombrie 2018

Vremea

Bistrita Bistrita-Nasaud Romania
Senin
Senin
8°C
Vânt: 0 km/h V