LIFESTYLE, Uncategorized

Satul din Transilvania care i-a cucerit pe străini. ,,Am o viață aici mult mai bună decât în Germania”

Richiș este un sat din județul Sibiu unde, în ultimii ani, zeci de străini și-au cumpărat case și au devenit localnici cu acte în regulă. Potrivit businessmagazin.ro, acest sat se ascuns într-un loc pitoresc printre dealuri, este considerat de noii locuitori un loc fermecător, care le amintește de copilărie.

Printre străinii stabiliți la Richiș se numără și soții Schmid sunt din Munchen. ,,Richiş e a două casă pentru mine. Am o viaţă bună aici cu soţia mea, mult mai bună decât în Germania”, a declarat Heribert Schmid pentru sursa citată.

Olandezii Eleine şi Martin s-au mutat și ei la Richis, după ce au vizitat satul  în anii ’90, şi au rămas fermecaţi de acesta. Cei doi olandezi au cumpărat o casă veche, săsească, pe care au renovat-o. ,,Tot ceea ce ne înconjoară, atmosfera, uitaţi-va la dealurile din jur! Natură! Şi să nu uităm ce le spunem mereu românilor: Fiţi mândri cu propria ţară! Sunt atâtea naţionalităţi care au ales să-şi ia o casă aici. Trebuie să fie ceva special la locul asta!” . Astfel, în ultimii ani, Richișul a devenit un sat multinațional în care trăiesc, alături de români și sași, zeci de nemți, francezi, olandezi, italieni, elvețieni, lituanieni și americani.

Satul, care face parte din comuna Biertan, este o veche localitate de viticultori, fiind atestat documentar cu peste 700 de ani în urmă. În sat se află o biserică fortificată în stil gotic de peste 500 de ani.

Sursă foto: CJ Sibiu