Uncategorized

Siegfried Mureşan: Tinerii de peste 18 ani se pot înscrie în Programul “DiscoverEU”

Siegfried Mureşan: Tinerii de 18 ani din România se pot înscrie de astăzi pentru a călători gratuit cu trenul în Europa prin Programul “DiscoverEU”

Peste 12 000 de tineri în vârstă de 18 ani, dintre care aproape 450 din România, vor călători gratuit cu trenul anul viitor în Uniunea Europeană (UE) până la 30 de zile prin Programul “DiscoverEU”. Ajuns acum la a doua ediţie, programul a fost inclus în premieră de eurodeputatul Siegfried Mureşan în Bugetul UE pentru anul 2018.

“Programul “DiscoverEU” a fost lansat anul acesta în urma unei finanţări de 12 milioane de euro pe care am solicitat-o, în calitate de negociator-şef al Parlamentul European, din Bugetul UE 2018. În prima ediţie a acestui proiect, 15.000 de tineri din Europa, dintre care aproape 600 de tineri din România, au călătorit gratuit cu trenul vara aceasta în ţările membre UE. Datorită succesului înregistrat, am hotărât să lansăm astăzi o nouă sesiune de înscrieri pentru ca 12.000 de tineri din Europa, dintre care aproape 450 de tineri din România, să poată călători gratuit şi anul viitor”, a declarat deputatul european Siegfried Mureşan.

“O călătorie prin Europa este o experienţă unică ce va schimba complet perspectiva tinerilor despre ce şcoli vor să urmeze, ce abilităţi să dobândească pentru a avea succes în carieră, ce limbi vor să studieze la universitate. În plus, 65% din angajatori apreciază experienţa internaţională a viitorilor angajaţi, aşadar, acest program reprezintă un plus pentru viitoarea carieră a tinerilor participanţi”, a adăugat eurodeputatul român.

Înscrierile pentru a beneficia de un permis de călătorie prin Programul “DiscoverEU” au loc în perioada 29 noiembrie – 11 decembrie 2018 pe platforma online de înscrieri http://europa.eu/youth/discoverEU_ro.

Se pot înscrie la Programul “DiscoverEU” tinerii care au 18 ani la data de 31 decembrie 2018 (adică sunt născuţi între 1 ianuarie 2000 şi 31 decembrie 2000, inclusiv) şi care deţin cetăţenia uneia dintre ţările membre ale Uniunii Europene.

Cei 12.000 de câştigători vor beneficia de un bilet gratuit de tren de până la 30 de zile cu care pot călători în Uniunea Europeană în perioada 15 aprilie – 31 octombrie 2019. Tinerii pot călători individual sau în grup de maximum 5 persoane, în funcţie de modalitatea în care aleg să se înscrie la program.

Mai multe detalii despre procedura de înscrieri puteţi găsi pe platforma online dedicată, europa.eu/youth/discoverEU_ro.

Pentru alte întrebări şi solicitări de ajutor, vă puteţi adresa direct eurodeputatului Siegfried Mureşan la adresa: [email protected]

Pentru detalii

Echipa de comunicare a deputatului european Siegfried Mureşan

Andrei JUJAN