Uncategorized

Simona Halep câştigă primul meci la Australian Open după o revenire spectaculoasă

Simona Halep (27 de ani, 1 WTA) a debutat astăzi în turneul de la Australian Open. Liderul mondial a înfruntat-o pe estona Kaia Kanepi (33 de ani, 71 WTA).  Partida Halep – Kanepi, care s-a  jucat pe Arena Margaret Court, a fost în direct la Eurosport 1 SD România, scorul final fiind  6-7, 6-4, 6-2 pentru Simona Halep.

Primul set a fost câştigat de Kanepi, care a dominat partida până la scorul de 2-2 din setul doi. Simona Halep a preluat iniţiativa şi a reuşit câteva ghemuri de excepţie. Românca e fericită că şi-a luat revanşa în faţa estoniencei, care o învinsese categoric în runda de debut de la US Open 2018.

“Nu vreau să-mi aduc aminte de acel meci, știam ce trebuie să joc împotriva ei, e o adversară foarte dură, e puternică pe picioare, dar am avut încredere că pot să câștig meciul. Şi turul 2 va fi greu, dar voi avea mult mai multă încredere”, a declarat românca la flash-interviul de după triumful în trei seturi contra balticei.

Australian Open 2019,  este al doilea turneu pentru Simona Halep după despărţirea de Darren Cahill. Halep recunoaşte că îi simte lipsa fostului său antrenor, australianul Darren Cahill, de care s-a despărţit în noiembrie. “Orice meci e greu, au fost ani extraordinari alături de Cahill, e greu fără antrenor. Vă mulțumesc, ați fost incredibili, vă mulțumesc pentru susținere, a fost o atmosferă minunată și a fost o plăcere să revin aici și să câștig”, a mai spus liderul WTA.

Simona Halep o va înfrunta în turul secund de la Melbourne pe americanca Sofia Kenin. A 37-a jucătoare a lumii a învins-o în trei seturi, 6-3, 3-6, 7-5 pe rusoaica Veronika Kudermetova. Victoria cu Kaia Kanepi a fost prima pentru Simona Halep din august încoace. Ultimul succes a fost pe 19 august, contra Arynei Sabalenka, la Cincinnati.